Ανοιχτό Προσκλητήριο του Γ.Βαρουφάκη για το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Ιαν, 1970

Το πρώτο βήμα προς το πρώτο Συνέδριο του ΜέΡΑ25 έγινε, και ο τόπος αφετηρίας ήταν η Θεσσαλονίκη! Εκεί, ο Γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης- πλαισιωμένος από μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Κινηματικής Εξόρμησης (ΟΕΣΚΕ) απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα να συμμετέχουν μαζικά στα περιφερειακά συνέδρια του ΜέΡΑ25 που θα καταλήξουν στο 1ο Διαβουλευτικό συνέδριο που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 22-24 Μαΐου.

Ο Γραμματέας του κόμματος προχώρησε και σε μια ανάλυση της σημερινής κατάστασης της χώρας, καυτηριάζοντας τη μέχρι τώρα πολιτική της κυβέρνησης: “Η διαπλοκή σήμερα βρήκε την αγαπημένη της κυβέρνηση. Το ΜέΡΑ25 τους αποκαλύπτει καθημερινά στη βουλή.”

Για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας:

H χώρα μας βρίσκεται βαθιά στο 4ο μνημόνιο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και εφαρμόζει η σημερινή : το βουνό του χρέους στην Ελλάδα αυξάνεται γρηγορότερα από ό,τι ο λόφος των εισοδημάτων και όσο αυτό συμβαίνει σε μια πτωχευμένη χώρα, η πτώχευση βαθαίνει και επεκτείνεται στο μέλλον τουλάχιστον μέχρι το 2060. Με «επενδύσεις»/χαριστικές παραχωρήσεις σε ολιγάρχες, το όραμα τους για τους έλληνες είναι η ΑΝΑΠΤΥΞΗ της ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 απηύθυνε και ένα «μήνυμα από τη Θεσσαλονίκη» προς τον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Κύριε Μητσοτάκη θα γίνεται «ο Μάκρι της Αργεντινής» σε λίγο, εφαρμόζοντας το μισανθρωπικό 4ο μνημόνιο που υπέγραψε ο κ.Τσίπρας.».

Για το πρσφυγικο:

Όπως ακριβώς και στην αναπτυξιακή πολιτική της, η πρόταση της κυβέρνησης για τους μετανάστες είναι ο ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ. Εξαθλιώνοντας κι άλλο τους εξαθλιωμένους μετανάστες ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ τις ψυχές των ελλήνων: αστυνομικών, γιατρών, διοικητικών υπαλλήλων, το σύνολο της κοινωνίας μας. Η απάντησή τους στις ανάγκες της Ανάπτυξης και του Προσφυγικού είναι ΜΟΡΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ. Το ΜέΡΑ25 θα είναι απέναντι τους.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών:

Ένα ερώτημα που περιμένει απάντηση είναι αν ο κ. Μητσοτάκης, που έλεγε ότι θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα καταλήξει να την υπερασπίζεται, σε περίπτωση που κατά τις εκλογές στη γειτονική χώρα επικρατήσει το VMRO, που αντιτέθηκε εξαρχής και ήταν πολέμιο στη σύναψή της.

Για τη στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ελληνική ΑΟΖ:

Το ΜέΡΑ25 είναι κατά όλων των εξορύξεων. 0ι Έλληνες πολίτες ουδέποτε θα επωφεληθούν από τον πλούτο του Αιγαίου σε υδρογονάνθρακες: «Η Εxxon Mobil θα επωφεληθεί. Με άλλα λόγια, ο κ. Τσίπρας και οι κυβερνώντες του μνημονιακού τόξου δίνουν δώρα γεωστρατηγικής στον Ερντογάν και εμείς μηδέν εις το πηλίκον, ενώ ταυτόχρονα μένουμε πίσω στην πράσινη ανάπτυξη».Αν όμως έρθει ένα τουρκικό πλοίο και τρυπήσει στα χωρικά μας ύδατα όμως, αυτό είναι casus beli. Εκεί θα αντιμετωπίζαμε κάτι τέτοιο ως στρατιωτική εισβολή».

Για την ψήφο των αποδήμων

H κυβέρνηση πρακτικά στερεί το δικαίωμα της ψήφου στα προξενεία στο 90% των Ελλήνων του εξωτερικού, που έχουν δικαίωμα ψήφου, ενώ παράλληλα βάζει την ιδιοκτησία ως προαπαιτούμενο για τα πολιτικά δικαιώματα, κάτι που είχε να γίνει από τον 19ο αιώνα. Η συμπεριφορά τους στους απόδημους ισοδυναμεί με ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ στο όνομα της… ψήφου για τους απόδημους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο