Ανακοίνωση του συντονιστή της ΚΕ του ΜέΡΑ25 για το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την Παιδεία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Ιαν, 2021

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με περίσσευμα κυνισμού φέρνει ένα νομοσχέδιο για την ανώτατη Παιδεία που παρουσιάζουν ως συναρμόδιοι ο Υπουργός της Αστυνομίας και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. Επί τέλους επιστροφή στις πραγματικές αξίες της Νέας Δημοκρατίας.

Η Κυβέρνηση της αστυνομοκρατίας και της καταστολής νεκρανασταίνει τον προδικτατορικό Χωροφύλακα και τη Διεύθυνση Σπουδαστικού της Ασφάλειας, που τη βαφτίζει φοιτητική αστυνομία, τα φοιτητοδικεία, τις φοιτητικές ταυτότητες, τους χαφιέδες, τη διαγραφή των φτωχών και των εργαζόμενων φοιτητών από τα πανεπιστήμια.

Σε λίγο θα ξαναφέρει τους παιδονόμους, το κούρεμα γουλί και την κουκουβάγια.

Και να θέλει η κοινωνία να ξεχάσει ποια είναι η πραγματική δεξιά, ευτυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γνήσιος συνεχιστής του «εθνικού έργου της οικογένειας», φροντίζει να της το θυμίζει.

Και αυτό απειλεί και μεγάλο μέρος της λαϊκής βάσης της Νέας Δημοκρατίας.

Η επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, στα εργασιακά δικαιώματα, στη λαϊκή μικροϊδιοκτησία, στη δημόσια υγεία και τώρα στο δημόσιο πανεπιστήμιο, παίρνει το χαρακτήρα μιας πραγματικής αντεπανάστασης της παρασιτικής ολιγαρχίας.

Ας μη χαίρονται όμως. Το φοιτητικό κίνημα και ο Λαός μας θα ανατρέψουν και αυτούς τους αντιλαϊκούς και αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς.

Η νεολαία μας, που έχει στοχοποιηθεί από την Κυβέρνηση όσο καμία άλλη ομάδα, δεν έχει πει την τελευταία λέξη.

Η Νεολαία μας και τα πανεπιστήμια δε χρειάζονται κανενός είδους προστασία από χαφιέδες και δεσμοφύλακες.

Το ΜέΡΑ25 θα είναι πάντα απέναντι σε όσους επιτίθενται στην ελευθερία, στη νεολαία και το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Θα στηρίξουμε τους φοιτητικούς αγώνες και τις κινητοποιήσεις της σπουδάζουσας νεολαίας που παλεύουν ενάντια στην πιο γερασμένη και αντιδραστική νοοτροπία.

Η νιότη θα νικήσει.

Κώστας Μπιτσάνης, Συντονιστής Κεντρικής Επιτροπής ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο