Αγώνας μέχρι την πραγματική δικαίωση για τον Ζακ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Δραστηριότητα
21 Σεπ, 2023
Συνεχίζουμε να παλεύουμε μέχρι να υπάρξει αληθινή τιμωρία των δολοφόνων
Έχουν περάσει πέντε χρόνια από την άγρια δολοφονία του Ζακ / της Zackie Oh και μαζί με την οικογένεια του ακόμη αγωνιζόμαστε να δικαιωθεί η μνήμη του και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.
Η αποτρόπαια δολοφονία έγινε με την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας καθώς οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο, όχι μόνο δεν εμπόδισαν τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη να τον χτυπήσουν, αλλά συμμετείχαν και οι ίδιοι στην κακοποίηση του Ζακ και εν τέλει στη δολοφονία του. Επιπλέον, μετά την δολοφονία δεν απέκλεισαν ως όφειλαν το χώρο του εγκλήματος, επιτρέποντας στον κοσμηματοπώλη, Σπυρίδωνα Δημόπουλο, να καθαρίσει και να αφαιρέσει χρήσιμα στοιχεία από το συμβάν και τον τόπο της δολοφονίας. Μια πράξη της οποίας όλες/όλοι/όλα γίναμε μάρτυρες μέσα από αντίστοιχα βίντεο. Παρόλα αυτά, τον Μάιο του 2022 στο Β’ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όλοι οι αστυνομικοί αθωώθηκαν κατά πλειοψηφία.
Ο Ζακ δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας, σε δημόσια θέα. Στο βιντεοληπτικό υλικό της δολοφονίας που έκανε το γύρο του κόσμου προκαλώντας παντού αντιδράσεις, παραδόθηκε στις αρχές και είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο. Όχι μόνο για το ποιοι είναι οι δολοφόνοι του Ζακ, αλλά και ποιοι οι συνεργοί τους. Όμως, η Ελληνική Δικαιοσύνη αντί να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες και να τιμωρηθούν όλοι όσοι συνέβαλαν στη δολοφονία επιχειρώντας να σβήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία, έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου εκείνοι να πέσουν στα μαλακά και σε ελαφριές ποινές. Η αγανάκτηση και η οργή όλων μας ξεχειλίζει. Το ίδιο και της οικογένειας του Ζακ που αναγκάστηκε να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να δικαιωθεί η μνήμη του.
Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, ως ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και ως άτομα που βρισκόμαστε κοντά στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να υπάρξει πραγματική δικαίωση του Ζακ, μέσα από την πραγματική τιμωρία των δολοφόνων.
Συμμετέχουμε και καλούμε όλ@ την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην οδό Γλάδστωνος στην συγκέντρωση και πορεία για την μνήμη του Ζακ / της Zackie Oh.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο