Α. Βατόπουλος στο Ράδιο ΜέΡΑ: «Η θέση της επιτροπής είναι να μην υπάρχει συνωστισμός, αλλά δεν μπαίνει στο θέμα απαγόρευσης διαδηλώσεων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Ιαν, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και την εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου, έκανε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, Καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

«Η θέση της επιτροπής είναι να μην υπάρχει συνωστισμός τόνισε ο κ. Καθηγητής, όμως η επιτροπή δεν μπαίνει στο θέμα απαγόρευσης διαδηλώσεων», επισήμανε. «Δεν πρέπει να συνωστιζόμαστε, αυτή τη γενική σύσταση κάνει η επιτροπή».

Ο κ. Βατόπουλος είπε ακόμα πως σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης μπορούν να ανασταλούν ορισμένα δικαιώματα, το θέμα όμως είναι να εφαρμόζεται η αρχή της αναλογικότητας ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Υπάρχει μια αντίθεση, καθώς υπάρχει το δικαίωμα να διαδηλώσουν οι πολίτες σε ένα νόμο, από την άλλη πλευρά πρέπει να σταθμιστεί ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία και από την Κυβέρνηση ώστε να μην φέρνει νομοθετήματα που προκαλούν αντιδράσεις και από τους πολίτες για το πως θα αντιδράσουν» ανέφερε ο κ. Βατόπουλος.

Ακόμα αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων και στο ότι η Επιτροπή είχε τονίσει ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν λιγότερα παιδιά ανά τάξη, όμως δηλώθηκε πως υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα για να βρεθούν παραπάνω αίθουσες από την πολιτεία. Το ίδιο ισχύει και για τα μέσα μεταφοράς, όπου επίσης έχει τονιστεί εξαρχής από την Επιτροπή, αλλά και αυτό αποτελεί ζήτημα της πολιτείας και υπάρχουν δυσκολίες.

Τέλος ο κ. Καθηγητής επισήμανε πως πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός και πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων να βρεθεί ένας τρόπος να παρασκευαστούν περισσότερα εμβόλια. Αναφερόμενος δε στα rapid test, ανέφερε πως αυτά αναγνωρίζουν και τα κρούσματα με την μετάλλαξη του κορωνοϊού, απλώς δεν την ξεχωρίζουν.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο