Επικίνδυνη για την Ευρώπη η Κάγια Κάλλας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Ιούλ, 2024

ΨΗΦΙΣΜΑ της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 (28/6/2024)

– Καταδικάζουμε την ανάθεση της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής στην επικίνδυνη Κάγια Κάλλας
– Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δεύτερη θητεία της πολεμοχαρούς Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προτείνει την Εσθονή πρωθυπουργό κα Κάγια Κάλλας για την θέση της Ύπατης Εκπρόσωπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας – ουσιαστικά, για την θέση «υπουργού» εξωτερικών της ΕΕ. Το ΜέΡΑ25 θεωρεί πως, με αυτή του την πρόταση, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μετετράπη σε πρωτόγνωρη απειλή για την Διεθνή Ειρήνη και τις ζωές των ευρωπαίων πολιτών.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η κα Κάλλας πρόκρινε ως ένα «καθόλου κακό αποτέλεσμα» μια ήττα της Ρωσίας να οδηγήσει στον διαμελισμό της Ρωσίας σε μίνι κράτη-έθνη. Απαιτεί σημαντική δόση παράνοιας ώστε πρωθυπουργός χώρας-μέλους της ΕΕ να σηματοδοτεί στην ηγεσία γειτονικής χώρας με έξι χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές, την Ρωσία, πως στόχος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ πρέπει να είναι ο διαμελισμός της.

Τι όμως σηματοδοτεί ο διορισμός αυτής της κυρίας στην θέση της ντε φάκτο «υπουργού» εξωτερικών της ΕΕ; Με την επιλογή αυτή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σηματοδότησε πως η ΕΕ είναι πλέον ΝΑΤΟϊκότερη της Ουάσιγκτον και αποφασισμένη να εντείνει τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας φτάνοντάς τον στα όρια της πυρηνικής σύγκρουσης.

Σε συνδυασμό με την προτεινόμενη δεύτερη θητεία της κας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως Πρόεδρου της Κομισιόν (μιας αποτυχημένης πολιτικού που τόλμησε, χωρίς την παραμικρή νομιμοποίηση, να σταθεί μπροστά στα τανκς του Ισραηλινού στρατού αποθεώνοντάς τα λίγο πριν εισβάλουν στη Γάζα και δολοφονήσουν δεκάδες χιλιάδες άμαχους), η ΕΕ διατρανώνει την ολοκλήρωση της μετατροπής της από πρότζεκτ ειρήνης (όπως αυτοδιαφημιζόταν) σε επικίνδυνη Πολεμική Ένωση.

Το ΜέΡΑ25, σε συνεργασία με το DiEM25 και την Προοδευτική Διεθνή, καλούμε σε συστράτευση κάθε πολιτική δύναμη που δεν θέλει πόλεμο ώστε να ανατρέψουμε τα πολεμικά σχέδια των θεσμών της ΕΕ, με πρώτο βήμα την ανατροπή των υποψηφιοτήτων Κάλλας – Φον ντερ Λάιεν.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο