9+1 λόγοι για ψήφο στην ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά

Αρθρα - Αναδημοσιεύσεις
06 Ιούν, 2024

* Αναδημοσίευση άρθρου του Δημήτρη Στρατούλη και της Μαριάνας Τσίχλη, γραμματέων της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς από την εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Στις ευρωεκλογές συμμετέχουμε στην Ενωτική Πρωτοβουλία ΜΕΡΑ25/ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Αυτή συγκροτήθηκε από τους ΜΕΡΑ25, ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – Ανυπότακτη Αριστερά, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ριζοσπάστες/σες οικολόγους και ανένταχτους/ες αγωνιστές της Αριστεράς και των κινημάτων, στη βάση κοινών θέσεων για τα λαϊκά προβλήματα και την υπεράσπιση των εργασιακών, δημοκρατικών δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος και της ειρήνης. 

Εκλογικός στόχος μας είναι η εκπροσώπηση μας στην ευρωβουλή. Είναι μια δύσκολη πολιτική μάχη, αλλά υπάρχουν σοβαρές δυνατότητες να πετύχουμε.

Δίνουμε με αισιοδοξία, μαχητικότητα, πειθώ, ειλικρίνεια και θάρρος αυτή την μάχη, λόγω της ασυμβίβαστης αγωνιστικής πορείας μας και της φιλολαϊκής εναλλακτικής πρότασής μας, απευθυνόμενοι για εκλογική στήριξή μας:

– Σε όσους/ες όσες απείχαν στις βουλευτικές εκλογές, αλλά κατανοούν ότι αυτό ήταν σε βάρος των συμφερόντων τους.

– Σε όσους/ες αντιλαμβάνονται ότι τα συλλογικά συμφέροντά τους εκπροσωπούνται πολιτικά καλύτερα από τον ενωτικό συνδυασμό μας (εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι αγρότες, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, νέοι/ες, που εργάζονται στην απάνθρωπη επισφάλεια ή αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στα μνημονιακά χρόνια, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού).

–   Στα μέλη και φίλους αριστερών οργανώσεων, που δεν συμμετέχουν με ψηφοδέλτια στις ευρωεκλογές, δίνουν κοινούς αγώνες μαζί μας, εκτιμούν την πολιτική συνέπεια και αγωνιστική προσφορά μας και αντιλαμβάνονται την ανάγκη ενότητας των αριστερών δυνάμεων που εκφράζει ο συνδυασμός μας.

–  Σε όσους/ες εξακολουθούν να αντιστέκονται στο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, και αναζητούν πολιτική έκφραση.

– Σε όσους/ες θέλουν μία ενωμένη, πλουραλιστική, ισχυρή και ανυπότακτη Αριστερά ως δύναμη, απαντοχή και ελπίδα του λαού και της νεολαίας.


Ζητάμε από όλους αυτούς/ες να συμπαραταχθούν μαζί μας και να μας στηρίξουν, γιατί: 

1. Θα ακούγεται στο Ευρωκοινοβούλιο δυνατά, καθαρά, ασυμβίβαστα η φωνή του λαού και των κοινωνικών κινημάτων της χώρας μας.

2. Θα συντονιζόμαστε με κοινωνικά κινήματα και άλλες Αριστερές δυνάμεις στην Ευρώπη. Όχι για να αλλάξουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί αυτή συγκροτήθηκε για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζιτών, της οικονομικής ολιγαρχίας, των ισχυρών, και δεν αλλάζει, αλλά για αντιστάσεις και νίκες απέναντι στις νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές, περιβαλλοντοκτόνες, αντιδημοκρατικές πολιτικές της, στην στρατιωτικοποίησή της και στην εμπλοκή της σε πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ (Ουκρανία) και στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ.

3. Θα έχουμε καλύτερη πληροφόρηση για αυτά που ετοιμάζουν σε βάρος του λαού μας και άλλων λαών της Ευρώπης και θα τους τα αποκαλύπτουμε. Θα ξεσκεπάζουμε πιο αποτελεσματικά τους ολιγάρχες, την άπληστη κεφαλαιοκρατία και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους.

4. Με άλλες δυνάμεις της ανυπότακτης Αριστεράς θα είμαστε στο ευρωκοινοβούλιο και στους δρόμους των αγώνων ο πραγματικός αντίπαλος της ακροδεξιάς και του φασισμού, που ξανασηκώνουν κεφάλι στην Ευρώπη.

5. Θα έχουμε καλύτερες δυνατότητες να ασκούμε πραγματική πολιτική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, σε συνθήκες που η απουσία αντιπολίτευσης από τα άλλα κόμματα αφήνει ανεξέλεγκτη την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και στην Ευρώπη, με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα.

6. Θα προωθούμε τον σταθερό στόχο μας για διεύρυνση της συνεργασίας μας και με τις άλλες δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς, χωρίς αποκλεισμούς, ώστε να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό αριστερό πόλο αντιπολίτευσης, που θα στηρίζει τους κοινωνικούς αγώνες και θα προβάλλει μία ελπιδοφόρα φιλολαϊκή εναλλακτική πρόταση.

7. Θα διεκδικούμε αποτελεσματικότερα μαζί με το λαό και τα κινήματα λύσεις στα οξυμμένα κοινωνικά προβλήματα (ακρίβεια, λαϊκή στέγη, μισθοί/συντάξεις, περιβάλλον, δικαιώματα, ειρήνη κλπ), γιατί οι προτάσεις μας είναι υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας.

8. Οι δυνάμεις, που συγκροτούμε την ενωτική πρωτοβουλία μας, έχουμε δώσει εξετάσεις συνέπειας στο λαό και πολιτικής ανυπακοής στο κατεστημένο το 2015, που στηρίξαμε το δημοψηφισματικό λαϊκό ΟΧΙ, και μετά, στους αγώνες ενάντια στις αντικοινωνικές κυβερνητικές πολιτικές).

9. Υποψήφιοι/ες ευρωβουλευτές/τριες μας είναι ενεργοί πολίτες στους κοινωνικούς χώρους, στην εκπαίδευση, πολιτισμό και αθλητισμό, στους αγώνες για τα εργασιακά, δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, την προστασία του περιβάλλοντος και του δημόσιου χώρου και την αποτροπή του πολέμου, μαχητικοί εκπρόσωποι της νεολαίας, πρώην βουλευτές και υπουργοί, που δεν ψήφισαν και δεν εφάρμοσαν τη μνημονιακή συνθηκολόγηση το 2015.

10. Έχουμε απέναντί μας το οικονομικό – πολιτικό κατεστημένο, τους ντόπιους και ξένους ολιγάρχες, που ενοχλούνται από τη δράση μας ενάντια στη συντελούμενη από αυτούς λεηλασία του λαού και της χώρας. Γι’ αυτό μας πολεμούν, με αποκλεισμό από τα ΜΜΕ που ελέγχουν, με αυταρχισμό, με διαστρέβλωση και συκοφάντηση των θέσεων μας.

Για αυτούς τους λόγους – και πολλούς άλλους – καλούμε τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να αναδείξουν στις ευρωεκλογές ισχυρή την Ενωτική Πρωτοβουλία ΜΕΡΑ25/ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Για πραγματική αντιπολίτευση. Για να πάνε τα πράγματα αλλιώς!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο