Νέες αυξήσεις στο ρεύμα – Μεγαλύτερη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Ιούν, 2024

Μόλις λίγες μέρες μετά από την περίφημη επιστολή του πρωθυπουργού στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ακρίβεια, ανακοινώθηκαν νέες αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων και κυρίως νέες μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που θα επιβαρύνουν τους καταναλωτές από τον Ιούνιο του 2024.

Η κυβέρνηση δηλαδή αφού εξαπάτησε τους καταναλωτές με τα πράσινα, κίτρινα, μπλε, πορτοκαλί τιμολόγια με στόχο να επιρρίψει την ευθύνη σε αυτούς για τις αυξήσεις λόγω της κατάργησης των επιδοτήσεων, προώθησε νέες αυξήσεις από 11,6% μέχρι και 66,84% μετά την άνοδο της χονδρεμπορικής τιμής που αυξήθηκε κατά 32,63% τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλη του 2024.

Χαρακτηριστική απόδειξη της ασυδοσίας των εταιρειών που όμως καλύπτει η κυβέρνηση, είναι ότι οι αυξήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες ακόμη και από την αύξηση στη μέση τιμή που προέκυψε από το ελληνικό χρηματιστήριο ενέργειας. Οι αυξήσεις στις τιμές τον Μάιο στο ηλεκτρικό ρεύμα συμπαρασύρουν και τις τιμές όλων των προϊόντων με αποτέλεσμα η ακρίβεια να πνίξει περισσότερο τα λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν πλέον να επιβιώσουν.

Είναι τεράστια ευθύνη όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και όλων των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά) που ψήφισαν τους μνημονιακούς νόμους και τώρα ενόψει των ευρωεκλογών διεκδικώντας στην ψήφο του λαού καταγγέλλουν τάχα την ακρίβεια!

Θυμόμαστε όλοι ότι το Χρηματιστήριο Ενέργειας, που αποτελεί την βάση για τις αυξήσεις, ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο υπουργός που το θεσμοθέτησε, τώρα είναι υποψήφιος με τη Νέα Αριστερά!

Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να απαντήσει σε όλους αυτούς και με τους αγώνες του και την ψήφο του στις προσεχείς εκλογές της 9ηςΙουνίου, να επιβάλει την λήψη μέτρων όπως:

• Kατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας
• Kατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα
• Μεγάλη μείωση του ΦΠΑ
• Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις με παράλληλη θεσμοθέτηση της ΑΤΑ

Η ενίσχυση της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 |Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη αγώνων για την επίλυση προβλημάτων, για μία καλύτερη ζωή για τον λαό και τον τόπο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο