Ελληνες πιλότοι F-16 στην υπηρεσία του Ζελένσκι – Στο μάτι του πολέμου η Ελλάδα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Ιούν, 2024

Η ελληνική κυβέρνηση όλο και πιο επικίνδυνη, παίζει με την ασφάλεια του ελληνικού λαού, στέλνοντας στο Κίεβο τον πρώτο Έλληνα πιλότο – εκπαιδευτή F-16 στο καθεστώς Ζελένσκι

Ο ελληνικός λαός ενημερώνεται απευθείας από τον Ζελένσκι για τις συνεχείς προμήθειες οπλικών συστημάτων από την Ελλάδα στην Ουκρανία, που γίνονται βέβαια μέσω τρίτων χωρών.

Σύμφωνα λοιπόν, με πλειάδα δημοσιευμάτων τις τελευταίες μέρες (που ακόμα δεν έχουν διαψευστεί από την ελληνική κυβέρνηση), τώρα έχουμε και ανθρώπινο δυναμικό: Ήδη ο πρώτος Έλληνας εκπαιδευτής F-16 βρίσκεται στο Κίεβο προκειμένου να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους στα αναμενόμενα F-16, που θα λάβει η Ουκρανία το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η Βάση της Σούδας εδώ και καιρό είναι το σημείο απογείωσης των global Skyhawks, μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών που δίνουν ακριβές στίγμα στην Μαύρη Θάλασσα για τις πυραυλικές επιθέσεις Βρετανικών και Γαλλικών πυραύλων από την Ουκρανία. Έχουμε πλέον καταστεί προκεχωρημένο νατοϊκό φυλάκιο, το οποίο θα βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα πολεμικής απάντησης σε έναν γενικευμένο πόλεμο.

Ο πόλεμος εντείνεται, γενικεύεται, η απειλή ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος δεν είναι πλέον μια «φαντασιακή» πραγματικότητα. Η Ουάσιγκτον κρατώντας «προσεκτικές αποστάσεις» από το να συμβουλεύει το καθεστώς Ζελένσκι να είναι προσεκτικό στις επιθέσεις που θα πραγματοποιήσει σε Ρωσικό έδαφος, αφήνει Μακρόν, Τούσκ, την ηγεσία των Βαλτικών χωρών αλλά και τον Έλληνα πρωθυπουργό να γίνουν οι «λαγοί» ενός πολέμου, που πλέον είναι στις κυρίαρχες επιδιώξεις του Ευρωατλαντισμού. Η Ευρώπη μετατρέπεται ξανά σε μια ήπειρο πολεμικών συρράξεων μακριά από τις ΗΠΑ. Οι λαοί οφείλουν να αναπτύξουν ένα μαζικό και αποτελεσματικό κίνημα ειρήνης που θα στοχεύει στον τερματισμό της σύρραξης στην Ουκρανία αλλά και στην αποτροπή ενός πυρηνικού πολέμου.

Η Ελλάδα έχει πλέον άμεση, ουσιαστική εμπλοκή. Δεν αποτελεί παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή μας. Το αντίθετο, η κυβέρνηση αλλά και οι συστημικές «αντιπολιτεύσεις» δεν τολμούν να αμφισβητήσουν το νατοϊκό δόγμα του πολέμου. Φτάνουν στο να αναφέρονται στο ΝΑΤΟ ως αναγκαία «ιερή συμμαχία».…

Η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25|Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά με την παρουσία της στο Ευρωκοινοβούλιο, με ενωτικές, μαχητικές, αταλάντευτες θέσεις και αγώνες υπέρ της ειρήνης, μπορεί να καταστεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και στην επιχειρούμενη πολιτική πολεμικής έντασης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης !

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο