«Τα καθεστώτα πέφτουν τη στιγμή που νομίζουν ότι είναι άτρωτα» – Συγκέντρωση στο Περιστέρι

Δραστηριότητα
01 Ιούν, 2024

Στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως στο Περιστέρι, πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά στη δυτική Αθήνα το Σάββατο 1 Ιούνη.

Μεταξύ άλλων, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στον επικοινωνιακό χαρακτήρα που έχει η τακτική της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού σε σχέση με την υποτιθέμενη “αντιμετώπιση της ακρίβειας”.

Το μέγα ζητούμενο για όσους βρήκαν ευκαιρία να κερδίσουν από την πτώχευση της χώρας είναι το πως θα πείθουν με την φτώχεια για να κρατάνε τον πλούτο στην εξουσία. Θα είναι ιστορικό ερώτημα του μέλλοντος το πώς πείθουν τους φτωχούς να ψηφίζουν αυτούς που τους πτώχευσαν!

Ακολουθώντας την πρακτική του Γκέμπελς, ο Γκρίνμπεργκ συμβουλεύει τον Μητσοτάκη να παριστάνει πώς φέρνει λύσεις για τα προβλήματα που ο ίδιος δημιουργεί, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως τη λύση σε αυτά τα προβλήματα! 

Γι’ αυτό χρειάζεται εσείς, εμείς, να βρεθούμε μαζί σε ευκαιρίες όπως σε αυτές τις Ευρωεκλογές. Γιατί έτσι πέφτουν τα καθεστώτα: Τη στιγμή που νομίζουν πως είναι άτρωτα, τότε μπορούν να καταστραφούν!

Εμείς πάμε με την ανάπτυξη, με την ειρήνη, όχι με την υπανάπτυξη. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί πάμε πάντα με την συλλογικότητα!

Κρίτων Αρσένης

Η Δυτική Αθήνα ξέρει εδώ και έναν χρόνο τι σημαίνει να μην έχει κοινοβουλευτική φωνή από το ΜέΡΑ25. Βουλευτές που να είναι μαζί μας στα σχολεία, στους δήμους, στον ΧΥΤΑ Φυλής, σε όλα τα προβλήματα του τόπου. Σας χαιρετίζω από την καρδιά της Δυτικής Αθήνας! Έχουμε μια τελευταία ευκαιρία να έχουν τα κινήματα εκπροσώπηση μέσα στην Ευρωβουλή, να έχουμε μια φωνή που μας εκπροσωπεί. Πάμε δυνατά!

Ιωάννα Κοντούλη
 

Στη Δυτική Αθήνα όταν φυσάει, παίρνουμε είδηση ότι είμαστε η πίσω αυλή της Αθήνας. Εδώ πετάνε τα σκουπίδια τους. Αλλά, όταν φυσάει, τίποτα δεν μπορεί και να κρυφτεί. Όπως δεν κρύφτηκε η τρύπα και το τεράστιο έλλειμμα στην Περιφέρεια από τον ΧΥΤΑ. 

Δεν έχουμε όμως εγκαταλείψει την ιδέα να αλλάξουμε τον κόσμο και δεν θα πατήσουμε ποτέ στα πτώματα των άλλων για μια θέση στον ήλιο. Όχι, δεν θα σας πούμε ότι όλα πάνε καλά με φράσεις όπως «αειφόρος ανάπτυξη». Αυτό το σύστημα δεν μπορεί να παράγει και να καταναλώνει εσαεί. Αυτές οι εκλογές είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μιλήσουμε για τα προβλήματα της ΕΕ που έχει καταλήξει ως ένα παρακολούθημα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αυτές οι Ευρωεκλογές είναι η ευκαιρία να μιλήσουμε για την ανύπαρκτη ΕΕ. Η Ευρώπη δεν είναι αυτή η ΕΕ που ενσαρκώνει τους εφιάλτες μας, όπως το ζήσαμε με τα Μνημόνια.

Αβραάμ (Άκης) Καλλινικίδης

Είμαι κάτοικος της Δυτικής Αθήνας, πατέρας και σύντροφος. Ξέρω πώς είναι να θες να κάνεις ένα παιδί και να ρωτάνε τη γυναίκα σου στη δουλειά της αν θα μείνει έγκυος για να δουν αν θα την προσλάβουν ή αν θα την απολύσουν. Ξέρω πώς είναι να κάνεις παιδί και να ελπίζεις να μπορεί η μητέρα του να το θηλάσει γιατί το βρεφικό γάλα έχει φτάσει σε απαγορευτική τιμή.

Είμαστε και είμαι ένας από εσάς. Θέλουμε να είμαστε η φωνή μας για αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα αλλά για τα οποία τώρα πρέπει να παλέψουμε. Για τα δικαιώματα μας!

Μάνια Μπαρσέφσκι

Η ΕΕ δεν μεταρρυθμίζεται. Από την αρχή δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. 

Η χώρα μας θα έπρεπε να έχει αποτελέσει το πρότυπο των αγώνων που θα αμφισβητούσε την ΕΕ. Η χώρα μας όμως χρησιμοποιήθηκε πιλοτικά για αντικοινωνικές πολιτικές έναντι των λαών ολόκληρης της Ευρώπης. 

Η πολιτική μάχη για την είσοδο μας στο ευρωκοινοβούλιο δεν είναι η ύστατη μάχη. Τη δίνουμε όμως για να γίνουμε η ντουντούκα των λαών! Ενάντια στις πολιτικές που πνίγουν ανθρώπους στην Μεσόγειο, που βυθίζουν την κοινωνία στη λιτότητα και την πείνα, δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε!

Κώστας Λαπαβίτσας


Είμαστε ενωτικοί από την πρώτη ώρα και θέλουμε να συνεχίσουμε να κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ενωτικό ρεύμα για μια Ανυπότακτη, Οικολογική Αριστερά.

Η ακρίβεια πηγάζει από τους χαμηλούς μισθούς. Οι μισθοί είναι τραγικά χαμηλοί και αυτό δεν έγινε κατά λάθος. Είναι απόρροια πολιτικής πρακτικής, απόρροια της οικονομίας που φτιάξανε μέσα από τα μνημόνια για τους λίγους. Για τους ολιγαρχίες. Για τα ολιγοπώλια. Έτσι το σχεδίασαν και έτσι μας ανάγκασαν να ζούμε. Ο χαμηλός μισθός είναι πολιτική τους επιλογή! Θέλουν το 80% να τρέχει για να επιβιώσει και ένα 20% να ευημερεί σε βάρος των υπολοίπων. 

Το ξέραμε από την αρχή ότι με τα μνημόνια το μεγάλο κεφάλαιο θα ενισχυθεί και θα αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο ακόμα περισσότερων κεντρικών τομέων της οικονομίας. Και όντως επαληθευθήκαμε. Δεν υπάρχει ανάπτυξη! Χρειάζεται εδώ και τώρα αλλαγή πολιτικής.

Κλέων Γρηγοριάδης

Φασισμός δεν είναι μόνο ο Κασιδιάρης και οι “Σπαρτιάτες”, είναι και να έχεις έναν πρωθυπουργό που 5 χρόνια κλέβει τον λαό και αυτός δεν έχει να φάει, και σήμερα να στέλνει επιστολή στην κ. φον ντερ Λάιεν για να κάνει τάχα μου κάτι εκείνη για την ακρίβεια! Την κυρία αυτή που βγάζει σέλφι μπροστά στα τανκς του φασίστα Νετανιάχου πριν πάνε να γίνουν μηχανή του κιμά για δεκάδες χιλιάδες αμάχους και γυναικόπαιδα.

Παλεύεται τόσος φασισμός; Παλεύεται και το αποδείξανε τόσοι φοιτητές, Η Καριστιανού, ο Μάγκος. Μην φοβάστε τίποτα, είμαστε καταδικασμένοι να κερδίσουμε γιατί θα γεννιούνται πάντα άνθρωποι με το αίσθημα της αλληλεγγύης. Άνθρωποι που ξέρουν ότι το μόνο που σε ξεχωρίζει από τα φυτά είναι ότι νιώθουμε τον πόνο τον άλλων σας δικό μας. 

Ήρθαμε εδώ γιατί το μόνο πράγμα που έχει αξία στη ζωή που ζούμε είναι να νιώθεις τον πόνο του συνανθρώπου σου! Μην φοβάστε τίποτα!
Είμαστε καταδικασμένοι να κερδίσουμε!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο