Νοσοκομεία Παίδων: Δικάζουν τους εργαζόμενους, καταδικάζουν τα παιδιά!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Μάι, 2024

• Η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 |Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά καταγγέλλει τη μεθοδευμένη υποβάθμιση των Νοσοκομείων Παίδων, που οδηγεί σε καθυστερήσεις χειρουργείων μικρών παιδιών.

• Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που διεκδικούν προσλήψεις για κάλυψη των αναγκών

Η κυβέρνηση προκλητικά και ανάλγητα, στην προσπάθειά της να διαλύσει όλες τις δημόσιες δομές υγείας, δεν σκέφτεται ούτε την υγεία και την ζωή μικρών παιδιών!

Τα δύο νοσοκομεία παίδων (Αγλαϊα Κυριακού και Αγία Σοφία) υποβαθμίζονται συνεχώς από την έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα να καθυστερούν συνεχώς χειρουργεία μικρών παιδιών, που ενώ είναι απολύτως αναγκαία, παραπέμπονται σε βάθος χρόνου και οι λίστες αναμονής φτάνουν και τις 3000 παιδιά!

Η υποστελέχωση είναι απολύτως συνειδητή πολιτική επιλογή και έχει στόχο να στρέψει τους γονείς στα ιδιωτικά νοσοκομεία παίδων, που κερδοσκοπούν, ανεξαρτήτως αν κινδυνεύει η ζωή παιδιών, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν τα τεράστια έξοδα και είναι αναγκασμένες να περιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση, με πρώτο τον υπουργό Υγείας, όχι μόνο δεν προχωρά στις αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού αλλά στρέφεται και εναντίον των εργαζομένων, που διεκδικούν αγωνιστικά προσλήψεις γιατρών για να λειτουργήσουν τα χειρουργεία.

Έδωσε μάλιστα εντολή στις διορισμένες από αυτή διοικήσεις να προσφύγουν στα δικαστήρια για να βγουν οι απεργίες παράνομες και καταχρηστικές και παράλληλα προσπαθεί να διασύρει το ιατρικό προσωπικό λέγοντας στους γονείς και στην κοινωνία ότι τάχα είναι οι εργαζόμενοι υπεύθυνοι για τα προβλήματα.

Δεν πείθει όμως κανέναν

Η δημόσια υγεία και ιδιαίτερα η υγεία των μικρών παιδιών είναι το σημαντικότερο κοινωνικό αγαθό και η προστασία της αποτελεί αδήριτη ανάγκη για ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 |Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά:

• Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Νοσοκομεία Παίδων.

• Απαιτεί από τη κυβέρνηση την άμεση πρόσληψη προσωπικού, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο