Ο Θανάσης Πετράκος σε ραδιοφωνικό πάνελ στον ALPHA – Talk 9,89

Συνεντεύξεις - videos
29 Μάι, 2024

Στην προεκλογική συζήτηση στο ραδιόφωνο του ALPHA (Talk 98,9) συμμετείχε εκ μέρους της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Θανάσης Πετράκος, μαζί με εκπροσώπους από  τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα ΚΟΣΜΟΣ και τους Δημοκράτες και με οικοδεσπότη τον δημοσιογράφο Σωτήρη Μπέσκο.

Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τα θέματα της ακρίβειας αλλά και από τον βαθμό του ενδιαφέροντος των πολιτών για τις ευρωεκλογές.

Μεταξύ άλλων ο Θανάσης Πετράκος τόνισε:  

Στις ευρωεκλογές στις 9  Ιουνίου  όποιος-α   θέλει  να στείλει ένα ηχηρό  μήνυμα αντίδρασης και αντίστασης στις κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις  σε Ευρώπη  και Ελλάδα, πρέπει  να  στείλει στην Ευρωβουλή,  ανυπότακτους και ανυπάκουους ευρωβουλευτές. Να ψηφίσει την ενωτική πρωτοβουλία  ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά.

Γιατί  πρέπει να δοθεί ισχυρή απάντηση αντίστασης σε όλο το αντιδραστικό σύστημα της Ε.Ε. το οποίο δεν θέλει να εκπροσωπηθούμε στην Ευρωβουλή επειδή είμαστε ανυπάκουοι και ανυπότακτοι. Αυτό λέει στην ουσία της η πρωτοφανής  αντιδημοκρατική απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να απαγορευτεί  στον Γιάνη  Βαρουφάκη η είσοδος και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη Γερμανία επειδή αγωνίζεται για το δίκιο του παλαιστινιακού λαού αλλά και γιατί είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς και ο μόνος στην Ελλάδα που αγωνίζεται για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ και το δικαίωμα των πολιτών να έχουν ελεύθερη και όχι κατευθυνόμενη πληροφόρηση. 

Καλούμε λοιπόν το λαό να απαντήσει σε αυτή τη πρόκληση με την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου μας. Γατί όταν οι κυρίαρχοι κάνουν τα πάντα, να μας αποκλείσουν, οι πολίτες που τους στερούν το  δικαίωμα  για μια καλύτερη ζωή πρέπει να μας ενισχύσουν.

Επίσης ο Θ. Πετράκος τόνισε: 

Ο κ Μητσοτάκης εμπαίζει τους πολίτες με την επιστολή στην κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ακρίβεια στην Ελλάδα. Αλήθεια ο κ. Μητσοτάκης δεν γνωρίζει γιατί οι τιμές στα super markets είναι πιο ακριβές από την υπόλοιπη Ευρώπη ; Τον προκαλούμε λοιπόν! Πάρε μέτρα κ. Μητσοτάκη και άφησε τα παραμύθια. 

Τα προϊόντα στην Ελλάδα κ. Μητσοτάκη γνωρίζεις πολύ καλά  ότι πωλούνται πιο ακριβά απ’ ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη διότι είμαστε η  μοναδική χώρα της Ευρώπης όπου τα super markets προσθέτουν το κέρδος τους στην τιμή κτήσης των προϊόντων χωρίς να υπολογίζουν τις εκπτώσεις που γίνονται από τους προμηθευτές. Με συνέπεια τις εκπτώσεις να τις καρπώνεται ο ιδιοκτήτης του super market και να αισχροκερδεί .

Ακούστε την εκπομπή:

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο