«Μέσα στο στόμα του λύκου, θα είμαστε η μειοψηφία που μετράει» – Συγκέντρωση στην Πάτρα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Μάι, 2024

Για την αναγκαιότητα να υπάρξει μια δυνατή, έστω και μειοψηφική αλλά εξαιρετικά ενοχλητική φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο μίλησαν στην Πάτρα ο Γιάνης Bαρουφάκης και ακόμα πέντε υποψήφιοι και υποψήφιες ευρωβουλευτές/εύτριες  της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική οικολογική Αριστερά.

«Θα είμαστε στην Ευρωβουλή η μικρή μειοψηφία αλλά η μειοψηφία που μετράει. Εκεί θα πάμε μέσα στο στόμα του λύκου και θα συγκρουστούμε μαζί τους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γ. Βαρουφάκης προσθέτοντας:

«Λένε πως η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, και όντως πρωταγωνιστεί , είναι η πιο φτωχή στην Ευρώπη. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά μεταξύ της πραγματικότητας και της προπαγάνδας, τόσο λιγότερο βιώσιμο είναι το καθεστώς. Και αυτή η διαφορά εδώ είναι χαοτική. Ποιος θα πει σε όλους αυτούς που λεηλατούν τον τόπο πως είναι εγκληματίες του ποινικού δικαίου; Θα το πει ο Ανδρουλάκης, θα το πει ο Κασσελάκης, θα το πει ο Χαρίτσης;» ανέφερε.

Για τους αγώνες της ελληνικής νεολαίας ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είπε: «Η ελληνική νεολαία ήταν η μόνη στη Δύση που κρατούσε ψηλά τη σημαία, σήμερα η φλόγα που εσείς κρατήσατε γίνεται λαμπάδα».


Βασιλική Αθανασοπούλου:


Τα τελευταία χρόνια είναι σαν να ζούμε σε διαφορετική χώρα από αυτήν που ζει η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης, που βλέπει ανάπτυξη, επενδύσεις και ευημερία. Το να μην κάνουν το παραμικρό για την ακρίβεια για τους μισθούς για να σπάσει τα καρτέλ και την ολιγαρχία είναι καθαρά πολιτική επιλογή. Για να κάμψει τη δυσαρέσκεια που επεκτείνεται, η κυβέρνηση επιστρατεύει την καταστολή υβρίζοντας όσους αντιδρούν.
Αυταρχισμός, απαγορεύσεις και ακροδεξιά ρητορική προς όλους είναι η συνταγή που προωθείται σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μια αντιπολίτευση στο ευρωκοινοβουλιο φωνή των κινημάτων ενοχλεί.

Βασίλης Μουλιανίτης:


Πριν λίγο καιρό ζήσαμε τον εμβληματικό φοιτητικό αγώνα και βγήκαμε νικητές στη συνείδηση των πολιτών. Η κυβέρνηση βλέπει παντού βάρη για τον κρατικό προϋπολογισμό και ευκαιρίες για το ιδιωτικό κεφάλαιο.

Δέσποινα Κέντρου από Λονδίνο:
Όλα όσα καμάρωνε πως πέτυχε η Δύση βρίσκονται σε παρακμή και κατάπτωση. Δεν προσχωρήσαμε στη λογική της μη ύπαρξης εναλλακτικής λύσης ούτε της σοσιαλδημοκρατίας, ούτε στη λογική ότι η καλυτέρευσή θα έρθει με τη δευτέρα παρουσία. Χωρίς φόβο καταδεικνύουμε και ονομάζουμε ποιοι είναι οι καπιταλιστές.

Κώστας Λαπαβίτσας:


Όσοι φτιάξαμε την πρωτοβουλία κοιτάξαμε την πορεία μας και είδαμε που κάναμε λάθος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει ενότητα.
Η Ε.Ε. έχει αποτύχει, δεΝ μπορεί να σταθεί απέναντι στις ΗΠΑ απέναντι στην Κίνα. Εχει αποτύχει ολοκληρωτικά οικονομικά και πολιτικά με ένα όλο και εντονότερο αυταρχισμό να είναι παρών καθημερινά. Θα είμαστε στο Ευρωκοινοβούλιο για να συγκρουστούμε και να ανατρέψουμε όλα αυτά που πληγώνουν τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Κλέων Γρηγοριάδης:


Πρόσφατα είδαμε τον κίνδυνο, μετά από τόσα χρόνια, να επικρατήσει στην ήπειρο αυτή ο ναζισμός που πάλι οι ολιγάρχες φρόντισαν να έρθει. Ο φασισμός είναι εδώ. Στρογγυλοκάθεται μαζί μας. Φασισμός δεν είναι μόνο ο Κασιδιάρης, είναι και το να μην έχεις στις 21 του μήνα να πας στο σουπερμάρκετ να ταΐσεις τα παιδιά σου και ο Μητσοτάκης να λέει πως η ανάπτυξη πετάει. Φασισμός είναι και η κυρία φον ντερ Λάιεν να βγάζει σέλφις μπρος από τις κάννες των τανκς πριν σκοτώσουν παιδιά.

Το ψηφοδέλτιο μας είναι πόλος ενότητας και ανατροπής. Ο βουλευτής η η βουλεύτριά μας που θα εκλεγεί θα είναι ο άνθρωπος σας στο λάκκο με τα φίδια.

 

 

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο