Καταγγέλλουμε τη φασιστική επίθεση στο περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Μάι, 2024

Η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά καταγγέλλει την καταστροφή του εκλογικού περιπτέρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Γαλάτσι από φασιστικά στοιχεία.

Η επίθεση φασιστών σε περίπτερα και υλικά συνδυασμών και κομμάτων της Αριστεράς, εντείνεται το τελευταίο διάστημα και έχει σκοπό να διασπείρει την τρομοκρατία και να φιμώσει τον κόσμο που αγωνίζεται. Τα φαινόμενα αυτά πληθαίνουν, όπως πληθαίνουν και οι παρενοχλήσεις και επιθέσεις φασιστών σε αριστερούς, αντιφασίστες/τριες, σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα, πρόσφυγες και μετανάστες, που καταγράφονται σε γειτονιές.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τη δράση ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων. Η φτωχοποίηση και η πολιτική του αυταρχισμού, της καταστολής, αλλά και η ρατσιστική ρητορεία που με τόση ευκολία υιοθετούν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, στρώνουν το έδαφος στην εξάπλωση της ακροδεξιάς.

Σε Ελλάδα και Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον πολιτικό κίνδυνο της ανάδειξης ακροδεξιών και αυταρχικών ρευμάτων, υψώνοντας αντιστάσεις, φωνές αλληλεγγύης, αντιφασισμού, κοινωνικής δικαιοσύνης.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο