Ξέρετε κανέναν μικρομεσαίο να έχει επωφεληθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης;

Συνεντεύξεις - videos
25 Μάι, 2024

Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας έδωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος ιδιαίτερα στο Ταμείο Ανάκαμψης τονίζοντας: «Ξέρετε κανέναν μικρομεσαίο να έχει επωφεληθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης; Φτιάχτηκε μόνο για τους ολιγάρχες, όπως λέγαμε εξ’ αρχής» ανέφερε συγκεκριμένα προσθέτοντας: «Όταν όλοι θριαμβολογούσαν για το Ταμείο Ανάκαμψης, είμασταν οι μόνοι που λέγαμε ότι θα αποτελέσει την ταφόπλακα της Ευρώπης. Αντί να καλύψει υπαρκτές ανάγκες επενδύσεων, σχεδιάστηκε για να το μοιραστούν οι ήδη οικονομικά ισχυροί».

Αλλα σημεία της συνέντευξης:

Για τις απαγορεύσεις της Γερμανίας απέναντι στον ίδιο και στο κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη:
Ο αυτοεξευτελισμός των γερμανικών αρχών έχει πιάσει κόκκινο με τη γελοία απαγόρευση στο πρόσωπο το δικό μου αλλά και εβραίων συντρόφων μας, επειδή τολμήσαμε να μιλάμε για ειρήνη.

Για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία χρόνια:
Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει τα πάντα για να παρακμάζει. η ΕΕ δεν είναι πια βιώσιμη. Ειδικά η προεδρία της κ.Φον Ντερ Λάιεν έχει χειροτερέψει ένα τέλμα δεκαπενταετίας. Για παράδειγμα στον τομέα της ενέργειας, έπρεπε να στηθεί και σχεδιαστεί ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο ενέργειας με δημόσιες επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια για όλες και όλους. Αντί αυτού, η μόνη στρατηγική στην ενέργεια ήταν τα χρηματιστήρια ενέργειας που λεηλατούν τους καταναλωτές.

Για τον ανταγωνισμό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας με την κινεζική και τους σχεδιαζόμενους δασμούς:
Το βιομηχανικό μοντέλο της Γερμανίας, και κατ’ επέκταση της Ευρώπης, έχει πεθάνει. Κι αυτό είναι άμεση συνέπεια της 15ετούς έλλειψης επενδύσεων. Γιατί η VW να επενδύσει σε καινούργιες τεχνολογίες, όταν η λιτότητα της στέρησε τους πελάτες που θα τα πλήρωναν; Προτιμούσε λοιπόν να επαναγοράζει τις μετοχές της, για να παίρνουμε bonus τα στελέχη. Το ίδιο έκαναν και οι υπόλοιποι κι έτσι βρίσκονται σήμερα 2 σκάλες κάτω από την Κίνα σε τεχνολογία. Και γι’ αυτό ούτε με τους δασμούς θα καταφέρουν να ανακόψουν την επέκτασή της.

Περισσότερη ή λιγότερη Ευρώπη;
Το θέμα δεν είναι ποσοτικό, αλλά ποιοτικό, ποια Ευρώπη. Γιατί αν περισσότερη Ευρώπη σημαίνει περισσότερες τρόικες να επιβάλλουν ΦΠΑ 24% και προπληρωμές φόρου, τότε να λείπει.
Η ΕΕ όσο καταρρέει οικονομικά, τόσο γίνεται πιο αυταρχική και μετατρέπεται σε μια πολεμική ένωση, υποχείριο του ΝΑΤΟ. Εμείς κατεβαίνουμε στις Ευρωεκλογές απέναντι σε αυτή την πολιτική, για να προστατεύσουμε τους μικρούς και τους μεσαίους, τα δημόσια αγαθά, την ειρήνη.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο