Το Ακραίο Κέντρο ευθύνεται για την παρακμή της Ευρώπης (βίντεο)

Συνεντεύξεις - videos
25 Μάι, 2024

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 Ι Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στη Δίον Τηλεόραση τόνισε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε μια συνεχόμενη παρακμή, στην παραγωγικότητα, στην καινοτομία, με μηδενικές επενδύσεις σε αυτά που μετράνε και μια στροφή στο μιλιταρισμό και τον αυταρχισμό. Καμία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του υπόλοιπου κόσμου δεν παίρνει την Ευρώπη στα σοβαρά.

Ανέφερε πως η οικονομική και τεχνολογική αυτή κατάπτωση φαίνεται στην άλλοτε ναυαρχίδα της Ευρώπης, τη Γερμανία και συμβαδίζει με τη δημοκρατική κατάπτωση που φαίνεται κι αυτή στο ίδιο μέρος. «Είναι απόλυτη η παρακμή της ολιγαρχίας και των ατόμων που την εκπροσωπούν όπως η Φον Ντερ Λάιεν και είναι τέτοια που δεν τους αφήνει να δουν τον σουρεαλισμό και την τραγική ειρωνεία που γεννούν οι πολιτικές τους. Για παράδειγμα, να κατηγορούνται Εβραίοι και Εβραίες της Γερμανίας για αντισημιτισμό μόνο και μόνο επειδή πήραν θέση κατά της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη!» τόνισε ο ίδιος.

Οπως είπε ο Γ. Βαρουφάκης, υπεύθυνο για αυτή την παρακμή είναι το Ακραίο Κέντρο. Άνθρωποι , όπως ο Μακρόν και ο Σολτς οι οποίοι δήθεν νοιάζονται για τις ευρωπαϊκές αξίες και που είναι αυτοί που κατέστρεψαν κάθε εμπιστοσύνη των πολιτών στην δημοκρατία ή την οικολογία.. Αυτοί έκαναν την ατζέντα της Ακροδεξιάς να γίνει mainstream.

Δείτε τη συνέντευξη:

Αλλες επισημάνσεις του Γ. Βαρουφάκη: 

  • O μόνος στόχος της ολιγαρχίας της Ευρώπης είναι να ακολουθεί πιστά τις ΗΠΑ. Και ο μόνος στόχος των ΗΠΑ είναι να συνεχίζεται ένας διαρκής πόλεμος στην Ουκρανία που είναι πολύ επικερδής για την πολεμική βιομηχανία, παράλληλα με έναν Ψυχρό Πόλεμο με την Κίνα που φοβούνται ότι τους ξεπερνάει στο επίπεδο των νέων τεχνολογιών.
  • Όσον αφορά το Παλαιστινιακό, η αιτία αυτής της γενοκτονικής πολιτικής από το Ισραήλ, με την στήριξη ΗΠΑ και ΕΕ, είναι η επικράτηση του μοντέλου της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας. Πολύ απλά δεν θεωρούν ανθρώπους τους Παλαιστίνιους και γι’ αυτό θεωρούν ότι δεν τους αξίζουν δικαιώματα, ούτε καν στην ανθρώπινη ζωή. Η νεολαία είναι η μόνη ελπίδα απέναντι σε αυτό γι’ αυτό και στεκόμαστε στο πλευρό της, στους αγώνες που δίνει.
  • Όποιος υπόσχεται ότι θα πάει στο Ευρωκοινοβούλιο για να νομοθετήσει υπέρ μιας καλύτερης Ευρώπης κοροϊδεύει τον κόσμο. Εμείς δεσμευόμαστε για δύο πράγματα, αν ο κόσμος μας στείλει στην Ευρωβουλή: Να του παρέχουμε κρίσιμη και χρήσιμη πληροφόρηση, που τους την αρνούνται, και να ξεσκεπάζουμε την υποκριτική και εγκληματική ευρωπαϊκή ολιγαρχία, μέσα από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πράγματα δηλαδή που θα βοηθήσουν την απαραίτητη οργάνωση της πανευρωπαϊκής αντίστασης απέναντι σε ένα καθεστώς που κάθε άλλο παρά δημοκρατία είναι.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο