Αναγνωρίστε τώρα το Παλαιστινιακό Κράτος – Συγκέντρωση Σάββατο 25/5

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Δραστηριότητα
24 Μάι, 2024

Η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά καλεί στην συγκέντρωση, που διοργανώνουν Παλαιστινιακές οργανώσεις και κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες το Σάββατο, 25/5/2024, στις 12μμ στο Σύνταγμα.

Απαιτεί:
– Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού
– Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος από την ελληνική κυβέρνηση, όπως έκαναν οι κυβερνήσεις της Νορβηγίας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας.

Επί μήνες το κράτος του Ισραήλ δολοφονεί αμάχους Παλαιστίνιους με την στήριξη ΗΠΑ- ΕΕ.

37.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα, μεταξύ των οποίων 16000 παιδιά.! Επί μήνες αναπτύσσεται μία απίστευτη προπαγάνδα (τάχα του δικαιώματος στην αυτοάμυνα) για να δικαιολογήσει την γενοκτονία. Και όμως παρά την προπαγάνδα, παρά τον αυταρχισμό και την καταστολή, που εφαρμόζουν σε όσους διαμαρτύρονται για την γενοκτονία, το κύμα συμπαράστασης μεγαλώνει σε Αμερική και Ευρώπη και επιβάλλει την λήψη αποφάσεων και από κυβερνήσεις, όπως της Νορβηγίας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας, που προέβησαν πριν δύο μέρες στην αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Μπορεί η αναγνώριση να είναι μία συμβολική κίνηση, όσο τα παλαιστινιακά εδάφη βρίσκονται υπό κατοχή και ο ίδιος ο λαός διώκεται και δολοφονείται από το Κράτος του Ισραήλ, όμως αποτελεί πράξη τεράστιας σημασίας, αφού αναδεικνύει την πραγματικότητα και την ανάγκη αναγνώρισης των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού από την διεθνή κοινότητα.

Η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, όπως έπραξαν και άλλες κυβερνήσεις.

Δηλώνει ότι η ενίσχυσή της στις εκλογές της 9ης Ιουνίου και η συμμετοχή της στο Ευρωκοινοβούλιο, θα της δώσει την δυνατότητα, ώστε να παλέψει σε όλα τα επίπεδα για την αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους και τον τερματισμό της γενοκτονίας, που αποτελεί διεθνές έγκλημα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο