Κόντρα στη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών – Απεργία/Συλλαλητήριο – Τρίτη 21/5

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Δραστηριότητα
20 Μάι, 2024

Η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25| Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά στηρίζει τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που πραγματοποιούν ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες την Τρίτη, 21 Μαΐου, στις 11πμ στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5)

Τα τελευταία χρόνια όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις και ιδιαίτερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπάθησαν να διαλύσουν τις δημόσιες υπηρεσίες, να απαξιώσουν τους εργαζόμενους σε αυτές, μειώνοντας μισθούς και περιορίζοντας προσλήψεις και υποδομές με στόχο την σταδιακή εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Δημοσίου σε ιδιώτες. Οι εξελίξεις στα δημόσια νοσοκομεία, όπου οι ασφαλισμένοι πρέπει να πληρώνουν για επεμβάσεις και ιατρικές πράξεις είναι χαρακτηριστικές.!

Από το 2010 οι μισθοί στο Δημόσιο μειώθηκαν κατά 40%, τα δώρα και τα επιδόματα αδείας καταργήθηκαν, μειώθηκε το αφορολόγητο, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 2016-2017 και όλα αυτά είχαν σαν συνέπεια τεράστια μείωση των αποδοχών και αδυναμία επιβίωσης των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νεοπροσλαμβανομένων. Είναι απαράδεκτο να καλείται να εργασθεί ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός με 734 ευρώ καθαρά τον μήνα και ένας νεοδιόριστος νοσηλευτής με 680 ευρώ καθαρά τον μήνα, όταν πρέπει να πληρώσει μόνο για ενοίκιο, ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές πάνω από 400 ευρώ, δηλαδή πάνω από το 55% του μισθού του.!

Ο πρωθυπουργός προκαλεί, όταν δηλώνει ότι δόθηκαν αυξήσεις στους εργαζόμενους στο Δημόσιο, όταν οι αυξήσεις αυτές δεν ξεπερνούν το 1,5 ευρώ την ημέρα!

Οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα έχουν μειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της ακρίβειας πάνω από 7% και η Ελλάδα είναι η 4η χώρα παγκοσμίως στον πληθωρισμό τροφίμων (μετά την Τουρκία, την Ουγγαρία και τη Νότια Κορέα)!

Στην κοροϊδία της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι μπορούν να απαντήσουν με τους αγώνες τους και την ψήφο τους στις επικείμενες εκλογές.

Η ενωτική πρωτοβουλία | Μέρα25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων και απαιτεί:

– Αυξήσεις στους μισθούς ανάλογα με την αύξηση του κόστους ζωής και θεσμοθέτηση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ).
– Επαναφορά των δώρων και των επιδομάτων αδείας στους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
– Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-2017
– Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 2%
– Αύξηση του αφορολόγητου στα 12000 ευρώ.
– Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
– Μαζικές προσλήψεις άμεσα στο Δημόσιο και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής πρόνοιας, ώστε να εξυπηρετούνται οι κοινωνικές ανάγκες.
– Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών υπηρεσιών, που τις πληρώνει ο πολίτης για να κερδίζουν οι ιδιώτες.

Η ενίσχυση της ενωτικής πρωτοβουλίας Μέρα25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά και η ανάδειξή της σε μαχητική αντιπολίτευση σε όλα τα επίπεδα θα συμβάλει στην προώθηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

Είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Όλες και όλοι την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 11πμ, στο μεγάλο συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5).

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο