Ερωτικός περίπατος με την Πάολα Ρεβενιώτη: Κυριακή 19/5, 12μ, Ομόνοια

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Μάι, 2024

Η Ομόνοια είναι σημείο αναφοράς για την πόλη. Από τα παλιά καφενεία, τα καμπαρέ και jazz band, την αστυνομία που πάντα έκανε αισθητή την παρουσία της όλα αυτά τα χρόνια, τα ταξί που ψάχνουν πελάτες, το παλιό τραμ που υπήρχε κάποτε και από κάτω πάντα το μετρό να περνάει. Μια πλατεία κοκέτα όπως τραγουδούσε και η Σοφία Βέμπο.

Δίπλα στην πλατεία Ομόνοιας είναι η οδός Αθηνάς. Ένας δρόμος που όπως περιέγραφε και ο Μάνος Χατζιδάκις το 1981, «έχει πολλά οινομαγειρεία και πιο πολλά πορνεία, κινηματογράφους για κατ’ ιδίαν ερωτικήν απόλαυση, ξενοδοχεία σκοτεινά για άμεση ερωτική περίθαλψη – κάτι σαν Πρώτων Βοηθειών, να πούμε, ερωτικών – χιλιάδες καφενεία για ημερήσια χαύνωση, το Δημαρχείο κι ένα γραφείο κηδειών αλλοτινών καιρών. Στον δρόμο αυτόν κυκλοφορούν εργατικοί, μικροέμποροι, αλήτες, πόρνες, τραβεστί, δημοσιογράφοι, επαρχιώτες μαστρωποί και χίλιοι δολοφόνοι».

Τα τελευταία χρόνια η πλατεία Ομόνοιας, η οδός Αθηνάς και οι γύρω δρόμοι, αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς και το κέντρο της πόλης γίνεται όλο και πιο ελκυστικό για τους τουρίστες, αλλά πιο αφιλόξενο για τους μόνιμους κατοίκους της. Η Πάολα Ρεβενιώτη υποψήφια ευρωβουλεύτρια, την Κυριακή 19 Μαϊου στις 12:00 το μεσημέρι, μας κάνει μια ερωτική ιστορική αναδρομή στην παλιά Αθήνα, ξεκινώντας από την Πλατεία Ομόνοιας παρουσιάζοντας, την ερωτική Αθήνα μιας άλλης εποχής.

Facebook Event:
https://www.facebook.com/events/429625799816769/

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο