Σε σύγχυση η ΝΔ για τη Βόρεια Μακεδονία και τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Μάι, 2024

Σε κοινή τους δήλωση με αφορμή τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία, οι συντονιστές της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 Ηρώ Διώτη και Νίκος Θεοχαράκης, αναφέρουν:  

Αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη το γεγονός ότι εξαιτίας της στενοκεφαλιάς της εθνικιστικής και πατριδοκάπηλης Δεξιάς και από τις δύο πλευρές των συνόρων, η Συμφωνία των Πρεσπών, που υπό όρους θα μπορούσε να συμβάλει στη συνεργασία των δύο χωρών, οδηγείται σε αχρηστία.

Η ΝΔ βρίσκεται τώρα σε σύγχυση. Αφενός θέλει να εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών αφού ήταν η επιθυμία των ΗΠΑ να εντάξουν τη βόρεια γείτονα στο ΝΑΤΟ. Από την άλλη, αφού πριμοδότησε τον εθνικιστικό πυρετό σιγοντάροντας τους παντοειδείς Βουκεφάλες, τώρα δεν θέλει να φανεί αδύναμη και άπατρις. Στο τέλος βέβαια ξυρίζουν τον γαμπρό. Οψόμεθα.

Τουλάχιστον, μας παρηγορεί το γεγονός ότι από την εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ως παρακαταθήκη η αμυντική συμφωνία με το Ισραήλ του Νετανιάχου και τη χούντα της Αιγύπτου, για την οποία μας διαβεβαίωναν ότι θα εξασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή.

——
* Κεντρική φωτογραφία: Από τη συμμετοχή πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ στα πατριδοκάπηλα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό το 2019.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο