Στις Εκλογές του ΤΕΕ στηρίζουμε – ψηφίζουμε ΑΡΑΓέΣ!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Μάι, 2024

Στις 19 Μαΐου περίπου 120.000 διπλωματούχοι μηχανικοί καλούνται να ψηφίσουν στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – του μεγαλύτερου επιστημονικού φορέα της χώρας.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η εργασία των μηχανικών εντατικοποιείται, οι δημόσιες υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και σε καθεστώς απαξίωσης, οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα βιώνουν καθήλωση μισθών, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και κυριαρχία της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, οι μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται υπό πολιορκία από ένα νομικό πλαίσιο φτιαγμένο υπέρ των μεγάλων εταιρειών και οι ασφαλιστικές εισφορές αυξάνονται ενώ οι παροχές συρρικνώνονται.

Σε αυτή τη συγκυρία η ηγεσία του ΤΕΕ επιλέγει να λειτουργεί ως παράρτημα της κυβέρνησης, να αποδέχεται τη λεηλασία της φύσης και των δημόσιων αγαθών, να μην αντιδρά στις εργασιακές συνθήκες των μηχανικών, και να είναι άφαντο από κάθε διεκδίκηση.

Έτσι, το ΤΕΕ σήμερα απουσιάζει από τα σημαντικά ζητήματα του κλάδου και του ρόλου του στην κοινωνία (ασφάλεια υποδομών, κλιματική κρίση, ιδιωτικοποιήσεις, ενέργεια, έλλειψη παραγωγικών υποδομών, κ.ά.) και λειτουργεί ως νομιμοποιητικός μηχανισμός των κυβερνητικών αποφάσεων και ως μηχανισμός εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων.

Η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓέΣ) – Συνεργαζόμενες Δυνάμεις επιδιώκει μια ενωτική παρέμβαση στον κλάδο με στόχο την υπεράσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών, των συμφερόντων και της αξιοπρέπειας της εργαζόμενης πλειοψηφίας, του περιβάλλοντος, και του δημοσίου συμφέροντος.

Στις 19 Μαϊου στηρίζουμε – ψηφίζουμε ΑΡΑΓέΣ για να συνεχίσει να δίνει τη μάχη εντός, εκτός και εναντίον του ΤΕΕ, με συνεχείς παρεμβάσεις στα όργανα του επιμελητηρίου, με συμμετοχή στα κοινωνικά κινήματα, με αντιπολιτευτική φωνή που βάζει φρένο στον μετασχηματισμό του ΤΕΕ σε μακρύ χέρι των συμφερόντων και της κυβέρνησης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο