Η ελληνική Δικαιοσύνη στην υπηρεσία του Μπέου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Μάι, 2024

Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει τις πρωτοφανείς και ντροπιαστικές καταστάσεις που διαδραματίστηκαν την Παρασκευή 10 Μαΐου στα δικαστήρια του Βόλου, όπου εκδικαζόταν η μήνυση που έχουν υποβάλλει δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μπέου εναντίον κατοίκων της πόλης. Η μήνυση αφορά «άσκηση βίας» κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου , η οποία τελέστηκε πριν από 7 χρόνια και είχε ως θέμα τη ρύπανση του Παγασητικού Κόλπου.

Αν και οι μηνυτές, που έχουν ήδη καταδικαστεί για ψευδορκία, έχουν κάνει κάθε προσπάθεια να μην γίνει η δίκη, οι κατηγορούμενοι πολίτες επιδιώκουν να δικαστούν για να αποκαλυφθεί το εύρος των μεθοδεύσεων της δημοτικής αρχής Μπέου. Μάλιστα όταν εξετάστηκαν οι μηνυτές δήλωσαν ότι δεν θυμούνται αν όντως οι κατηγορούμενοι είχαν ασκήσει βία σε βάρος τους ενώ και ο  ίδιος ο δήμαρχος έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί να γίνει αυτή η δίκη.

Πράγματι και χθες το δικαστήριο διεκόπη για… τεχνικούς λόγους, επειδή δεν υπήρχε φωνητικό καταγραφικό, ούτε μόνιτορ όπου θα μπορούσε να παρουσιαστεί το υλικό από την επίμαχη συνεδρίαση του Δ.Σ. και να φανεί τι ακριβώς είχε συμβεί, ώστε να αποδειχτεί η αθωότητα των πολιτών.

Με την ανακοίνωση της νέας διακοπής της δίκης, όπως ήταν φυσικό επικράτησε ένταση και διαμαρτυρίες στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου ήδη ήταν ισχυρή η παρουσία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ. Οι παρευρισκόμενοι πολίτες φώναξαν «ντροπή» προς την έδρα και τότε η πρόεδρος του δικαστηρίου, κυρία Ελένη Μπέτα διέταξε να συλληφθεί ένας νεαρός και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο κρατητήριο χωρίς να του εξηγεί κανείς αν και για ποιο αδίκημα κατηγορείται. Μετά από λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε το αυτόφωρο δικαστήριο για τον νεαρό αλλά στην έδρα εμφανίστηκε η ίδια πρόεδρος, για να δικάσει τη δική της καταγγελία. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της δικηγόρου των πολιτών (Ζ. Κωνσταντοπούλου) η πρόεδρος επέμενε να κρατηθεί ο νεαρός μέχρι τις 8 το βράδυ, χωρίς καμία κατηγορία και χωρίς καμία απόφαση, πιθανότατα μόνο προς… παραδειγματισμό.

Το θέμα μάλιστα έφτασε μέχρι τον Αρειο Πάγο και μετά από διαβουλεύσεις 2 ωρών ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος αφού υποβλήθηκε αίτημα ανάκλησης της κράτησης, παρόλο που η κράτησή του ποτέ δεν είχε αποφασιστεί επισήμως και ποτέ δεν του απαγγέλθηκε κατηγορία.

Από όλα τα παραπάνω, γίνεται προφανές ότι το καθεστώς φόβου που έχει ενσκήψει στον Βόλο από τη δημοτική αρχή Μπέου έχει βαθιά τις ρίζες του και στο δικαστικό σύστημα. Ο δήμαρχος βρίσκεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τους κατοίκους και για χάρη του πλέον καταστρατηγείται όλο το νομικό πλαίσιο μαζί με τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών, σε αγαστή συνεργασία με την υποστηρικτική κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον νέο κατάπτυστο ποινικό κώδικα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο