Περιοδεία στον Ευαγγελισμό – Να ανακοπεί η κατεδάφιση της Δημόσιας Υγείας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Δραστηριότητα
10 Μάι, 2024

Επίσκεψη στο ΓΝΑ Ευαγγελισμός πραγματοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης και άλλοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και στελέχη της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά. Μαζί βρέθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Σάντι Αγιούμπι, Βασιλική Αθανασοπούλου, Ιωάννα Κοντούλη, Αλεξάνδρα Κορωναίου, Jochen Schult, Χάρης Τσιμητάκης, καθώς και οι γραμματείς της Λαϊκής Ενότητας – ΑΑ Δημήτρης Στρατούλης και Μαριάνα Τσίχλη.

Συζητήσαμε με τους εργαζόμενους/ες στο νοσοκομείο, και μεταξύ αυτών τη Βιβή Πασχάλη, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ και μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ. Οι εργαζόμενοι ανέδειξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον καθημερινό τους αγώνα για τη δημόσια υγεία σε συνθήκες εξάντλησης και εγκατάλειψης από την κυβέρνηση.

Η υπεράσπιση και ενίσχυση της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ είναι βασική μας προτεραιότητα. Επείγει το ξήλωμα όλων των νόμων ιδιωτικοποίησης και διάλυσης που ψήφισε η κυβέρνηση προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας.

Σε δήλωσή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε: «Η κατεδάφιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν ήταν αστοχία, ήταν σχέδιο. Η Νέα Δημοκρατία από το 1983 πολεμάει λυσσαλέα το ΕΣΥ. Ετσι είναι η Δεξιά. Παντού και πάντα πασχίζει για την εμπορευματοποίηση της Υγείας. Τα μνημόνια τούς έδωσαν την τέλεια ευκαιρία και σήμερα έχουμε 30.000 λιγότερους μόνιμος υγειονομικούς στο ΕΣΥ από ό,τι είχαμε το 2010. Τα δύο στάδια με τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατεδάφισε το ΕΣΥ ήταν η κατάργηση του καθεστώτος πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών και πιο πρόσφατα, η ιδιωτικοποίηση των απογευματινών ιατρείων και χειρουργείων. Η απανθρωπιά και η αναποτελεσματικότητα είναι δεδομένες σε μία χώρα όπου η ολιγαρχία κάνει ό,τι θέλει. Στο χέρι μας είναι να τους σταματήσουμε. Στους χώρους δουλειάς, στους δρόμους και βεβαίως, στις κάλπες των ευρωεκλογών της Κυριακής 9 Ιουνίου».

 

@mera25greece Η κατεδάφιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δεν ήταν αστοχία. Ήταν σχέδιο. @Yanis Varoufakis #pernoumethesi #enoxlisetous #ΕΣΥ_για_όλες #ΕΣΥ_για_όλους #ΕΣΥ #υγεια #νοσοκομειο #εφημερία #γιατρος #νοσηλευτης #νοσηλευτρια #φαρμακα #Greece #greecetiktok #tiktok #tiktokgr ♬ πρωτότυπος ήχος – ΜέΡΑ25

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο