Η υπομονή τελείωσε. Το Λασίθι απαιτεί δημόσια και δωρεάν Υγεία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Μαρ, 2024

Στον τόπο που ασθενείς αυτοκτονούν επειδή δεν αντέχουν την αναμονή για ένα φτηνό φάρμακο χημειοθεραπείας, στον τόπο που οι παιδίατροι αναγκάζονται να εφημερεύουν ως παθολόγοι, στον τόπο που τραυματίες φτάνουν στο χειρουργείο χωρίς να εφημερεύει χειρουργός, τα περιθώρια έχουν πια τελειώσει.

Η Κρήτη εκπέμπει SOS, η υπομονή έχει εξαντληθεί.

Το Λασίθι, μια περιοχή 70.000 ανθρώπων, που διπλασιάζονται το καλοκαίρι, δεν μπορεί να ανεχτεί την υποβάθμιση. Νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, τμήματα κλειστά ή υπολειτουργούντα, προσωπικό εξουθενωμένο και απαξιωμένο, υποχρεωτικές διακομιδές σε άλλους νομούς ακόμα και για τα πιο απλά περιστατικά.

Και ως απάντηση η κοροϊδία. Με έναν υπουργό να λέει ψέματα, ότι «το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου δεν εφημέρευε ενώ ξέρει πως εφημερεύει 365 μέρες το χρόνο. Με την αναπληρώτρια υπουργό να χαρακτηρίζει «παραπληροφόρηση» την οργή των συντοπιτών της στη Σητεία και με διοικητές νοσοκομείων να επιτίθεται φραστικά ακόμα και σωματικά στους πολίτες της Ιεράπετρας που διεκδικούν γιατρούς και αξιοπρεπή διαβίωση.

Σε όλα αυτά, ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος.

Είμαστε δίπλα στους κατοίκους του Λασιθίου που αύριο θα κλείσουν τον δρόμο στο Σεληνάρι. Αν το Λασίθι μένει αποκλεισμένο από την υγεία τότε ο αποκλεισμός αυτός πρέπει να γίνει και ορατός στο πανελλήνιο. Κυρίως όμως ορατή πρέπει να γίνει η ανάγκη για στήριξη της δημόσιας υγείας και για σεβασμό των κατοίκων αυτής της χώρας.

Όχι μόνο από τους τωρινούς κυβερνόντες. Αλλά και από όσους υποτάχθηκαν στο δόγμα του «δεν υπάρχει εναλλακτική» και χαρακτήρισαν «αυταπάτες» τα αιτήματα του λαού.

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τις κινητοποιήσεις των Λασιθιωτών και των κατοίκων όλης της Κρήτης. Η Δωρεάν Υγεία είναι δικαίωμά μας.

Στηρίζουμε – συμμετέχουμε στο Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο για την υγεία και τα Νοσοκομεία την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο Σεληνάρι.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο