Τομέας Δικαιοσύνης: Χούντα είναι η οργανωμένη συγκάλυψη της ανομίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Ιούλ, 2022

Η κυβερνώσα συστημική και ολιγαρχική φατρία, οι “άριστοι”, κάνουν τις τελευταίες απέλπιδες, άρα και πιο επικίνδυνες, προσπάθειες ώστε να διασωθούν από τη λαϊκή αγανάκτηση και την κοινωνική οργή που έχει ξεχειλείσει από τον προκλητικό χειρισμό της δικαστικής εξουσίας στην υπόθεση του μέλους της και καταδικασμένου από το ΜΟΔ Λιγνάδη.

Ο Λαός που εξεγείρεται, ευτελίζεται σε όχλο. Επειδή ασκεί το στοιχειώδες δικαίωμα του πολίτη να εκφράζει τη δυσαρέσκεια του μέσα από ηχηρές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Μετά το μηδενισμό της Λαϊκής Αγανάκτησης σειρά στη στοχοποίηση έχουν λάβει δημοσιογράφοι και νομικοί που τολμούν να εκφράσουν συγκεκριμένη άποψη και έχουν συμβάλει ιδιαίτερα στην επιτυχία του κινήματος #metoo που αποκάλυψε τη σήψη των ταγών της χρεοδουλοπαροικίας.

Μόλις χθες, ο εξαίρετος νομικός και συνάδελφος Κώστας Παπαδάκης, ταυτίστηκε με τη Χούντα από
βαρύ όνομα της ναυαρχίδας του Μαρινακισμού, επειδή εξέφρασε με παρρησία την άποψή του. Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Χούντα χαρακτηρίζονται οι αληθινοί αγωνιστές και ταυτόχρονα πλυντήριο για να ξεπλυθεί και η ανιστόρητη άποψη του αναθεωρητή Υπουργού Συρίγου για το Πολυτεχνείο. Μέσα στην ίδια ημέρα συνεχίστηκε με το ίδιο μένος η προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων μαρτύρων και δημοσιογράφων στην υπόθεση Λιγνάδη.

Ποιος πλέον θα διακινδυνεύσει να αποκαλύψει ανάλογα φαινόμενα όταν δεν θα μπορεί να έχει εγγυήσεις στοιχειώδους προστασίας; Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες; Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Στηρίζουμε όλους όσους συμμετείχαν στον περήφανο αντιπατριαρχικό αγώνα της αποκάλυψης των σεξουαλικών εγκλημάτων των ασύδοτων μελών της ολιγαρχίας και του δικαστικού τους ελέγχου.

Είναι γνωστό ότι η κοινωνική απελευθέρωση δεν επιτυγχάνεται με αποφάσεις του αστικού δικαστικού συστήματος. Επιτυγχάνεται με αγώνες. Οι μικρές όμως νίκες που επιτυγχάνονται με αγώνα, δεν είναι αμελητέες ποσότητες γιατί κάνουν την καθημερινότητα του αδύναμου καλύτερη. Γιατί αφαιρούν ένα τεράστιο βάρος από τις πλάτες του καθημερινού ανθρώπου αποδεικνύοντας ότι ο αγώνας έχει νόημα.

Καταγγέλλουμε την οργανωμένη συστημική επίθεση στους διαμαρτυρόμενους πολίτες και στους αγωνιστές που βγήκαν μπροστά. Η συστημική λάσπη δεν τους αγγίζει. Λέμε απερίφραστα στον ελληνικό λαό:
Χούντα είναι η άτυπη ένωση που έχει συστήσει η ολιγαρχική φατρία η οποία προσπαθεί οργανωμένα, με κάθε μέσο, να διαφυλάξει τα μέλη της από την νομική τιμωρία και τον κοινωνικό στιγματισμό.

Χούντα είναι η οργανωμένη συγκάλυψη της ανομίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο