Τομέας Οικονομίας ΜέΡΑ25: Το περίπτερο πρέπει να μείνει ζωντανό

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Απρ, 2022

Ο Τομέας Οικονομίας του ΜέΡΑ25 προχώρησε σε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους του σωματείου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και περιχώρων ”Η Αγία Τριάς”, συζητώντας την πίεση που δέχεται ο κλάδος του περιπτέρου.

Το περίπτερο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της νεοελληνικής κοινωνίας και μια ελληνική πρωτοτυπία εδώ και έναν αιώνα. Η συνεισφορά του στην εγχώρια οικονομία είναι αδιαμφισβήτητη. Ο κλάδος χτυπημένος από την οικονομική κρίση και την πανδημία έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα, με πολλά περίπτερα να έχουν κλείσει. Οι συνεχόμενες ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα καθιστούν την βιωσιμότητα τους αδύνατη.

Η Ένωση Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων «Η Αγία Τριάς», με την στήριξη των σωματείων επαγγελματιων Περιπτερούχων Ιωαννίνων, Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας και Τρικάλων, προτείνει μία δέσμη μέτρων για να διασωθεί ο κλάδος των περιπτερούχων, όπως η παράταση της μίσθωσης κενωθέντος ή χηρεύοντος περιπτέρου -εφόσον ο μισθωτής το επιθυμεί- μέχρι πέντε (5) έτη, στην περίπτωση που στο διάστημα αυτό πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί ο επαγγελματίας περιπτερούχος, η κατάργηση του χρονικού περιορισμού δεκαετίας που προβλέπεται από το άρθρο 76 του Ν. 4257/2014 σε περίπτωση μεταβίβασης άδειας εκμετάλλευσης περιπτέρου λόγω θανάτου του δικαιούχου της, κ.α..

Η  πολιτική της Κυβέρνησης, οδηγεί τον μικρό ελεύθερο επαγγελματία στην φτώχεια, την ανεργία και τον αφανισμό παραδοσιακών επαγγελμάτων όπως οι Περιπτεριουχοι. Η προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι η εξυπηρέτηση πολιτικών φίλων και μεγαλοεπιχειρηματιών και πολυεθνικών συμφερόντων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Περιπτερούχων για δουλειά και επιβίωση με αξιοπρέπεια.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο