Νεολαία ΜέΡΑ25: Μοναδικός υπεύθυνος για το χάος ο κ. Μητσοτάκης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Ιαν, 2022

Οι εικόνες των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων και των χιλιάδων ανθρώπων, επί ώρες αποκλεισμένοι στο πιο σύγχρονο και μεγαλύτερο οδικό δίκτυο της χώρας, την Αττική Οδό, περιγράφουν το χάος που επικρατεί και στις υπόλοιπες περιοχές μετά την κακοκαιρία Ελπίδα και την διαχείριση από την Κυβέρνηση.

Για πάνω από μια εβδομάδα, η Κυβέρνηση και τα Μέσα Ενημέρωσης διαβεβαίωναν για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού. Εάν το χθεσινοβραδινό φιάσκο στην Κατεχάκη, στην Αλεξάνδρας, στην Μεσογείων, στην Κηφισίας, στην Μαραθώνος, στην Αττική Οδό και στις γειτονιές της Αθήνας είναι η οργανωμένη αντίδραση της Πολιτικής Προστασίας και του Κράτους, τότε με ποιες εικόνες και καταστάσεις θα περιγράφαμε αλλιώς το επιτελικό μπάχαλο του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη.

Δεν είναι μόνο η ανικανότητα ορισμένων να συνειδητοποιήσουν και να αξιολογήσουν την κρισιμότητα των περιστάσεων, είναι η συνολική αντίληψη των Υπουργών και της Κυβέρνησης Μητσοτάκη που για όλα έχουν άλλους υπεύθυνους να μεταφέρουν τις ευθύνες τους, και ποτέ δεν φταίνε αυτοί.

Για μια κακοκαιρία που γνωρίζαμε την άφιξη της παραπάνω από 10 ημέρες, χρειάστηκε ένα ολόκληρο 24ωρο για να πάρει μέτρα ο κρατικός μηχανισμός. Δεν ενημέρωσε κανείς τους πολίτες εγκαίρως για να κάνουν τηλε-εργασία, τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία να κάνουν εξ αποστάσεως, και δεν πάρθηκαν ποτέ μέτρα για να παραμείνουν οι οδικές αρτηρίες ανοιχτές. Δεν είναι δυνατόν ένα χρόνο ακριβώς μετά από παρόμοια κακοκαιρία να πιάνεται το κράτος εξίσου απροετοίμαστο. Παρά τη μεταφορά της ευθύνης στον ιδιώτη πάροχο της Αττικής Οδού θα μας πει η Κυβέρνηση αν έχει σκοπό να επιβάλει κυρώσεις ή αν θα την επανεθνικοποιήσει; Ποιος θα μας δώσει διαβεβαιώσεις ότι δε θα επαναληφθεί αυτό το μπάχαλο σε μελλοντική κακοκαιρία;

Η ταλαιπωρία και τα προβλήματα στους δρόμους χθες, δεν αποζημιώνονται ούτε με συγγνώμες, ούτε με εκ των υστέρων μέτρα και επιδόματα. Ο κ. Μητσοτάκης φέρει την αποκλειστική ευθύνη του χάους που προκλήθηκε.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο