Ο Μιχάλης Κουρουτός στο Ράδιο ΜέΡΑ: Να παραιτηθεί ο κ. Μπαμπινιώτης – Έχει τεράστια πολιτική και ηθική ευθύνη για τον κ. Λιγνάδη

Συνεντεύξεις - videos
23 Φεβ, 2021

Ο Μιχάλης Κουρουτός στο Ράδιο ΜέΡΑ: Να παραιτηθεί ο κ. Μπαμπινιώτης – Έχει τεράστια πολιτική και ηθική ευθύνη για τον κ. Λιγνάδη

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε ο Μιχάλης Κουρουτός, πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ για τον Γιώργο Μπαμπινιώτη και τις ευθύνες του στην Φιλεκπαιδευτική σχετικά με τις καταγγελίες για τον Δ. Λιγνάδη.

«Θεωρώ ότι ο κ. Μπαμπινιώτης είχε πραγματικά αντιληφθεί τα γεγονότα. Ο ίδιος δηλώνει σήμερα (22.02.2021) σε μία ανάρτηση ότι δεν έχει καταγγελία, προσέξτε δεν αρνείται ότι μπορεί να το ήξερε. Εγώ επισημαίνω ένα γεγονός και μόνο, το 2002 όταν έφυγε από τα Αρσάκεια και πήγε στο Κολέγιο ήταν η χρονιά που τον μάζεψαν αιμόφυρτο στην Κυψέλη τον κ. Λιγνάδη. Έμεινε τόσο καιρό στην εντατική, δεν γνώριζε το περιστατικό; Δεν γνώριζε τι ακριβώς είχε συμβεί; Έχει βουίξει όλο το Αρσάκειο από τη συμπεριφορά του. Ο ίδιος δεν αντελήφθην τίποτα.. Τότε, λυπάμαι, κακώς είναι Επικεφαλής», επεσήμανε ο κ. Κουρουτός.

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ τόνισε ότι: «Ένα ίδρυμα Πολιτισμού και Παιδείας, όπως είναι τα Αρσάκεια, και με την ιστορία του, που έχει προσφέρει στην ελληνική κοινωνία και στον χώρο της εκπαίδευσης είναι αδιανόητο να είχε εργαζόμενο όλα αυτά τα χρόνια τον κ. Λιγνάδη, να συνεργαζόταν μέχρι προχθές για θεατρικές παραστάσεις και αυτή τη στιγμή να αποφεύγει ευθυνών. Όταν βγαίνει και κάνει δήλωση στην κοινωνία ότι ο Λιγνάδης είναι ο πιο ικανός, άμεμπτος και πρέπει να γίνει πρόεδρος του μεγαλύτερου θεάτρου μας τότε έχει τεράστια πολιτική και ηθική ευθύνη» και συμπλήρωσε:

«Ο κ. Μπαμπινιώτης είναι 34 χρόνια στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και προφανώς έχει διαμορφώσει ένα διοικητικό συμβούλιο που προφανώς το ελέγχει.

Έπρεπε να έχει διατάξει έλεγχο για τον βίο και την πολιτεία μέσα στα Αρσάκεια.

Μόνο αν παραιτηθεί μπορεί να καθαρίσει αυτή η ιστορία των Αρσακείων και του τρόπου που συμπεριφέρθηκε ο Λιγνάδης στα μικρά παιδιά».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο