Το ΜέΡΑ25 παρά την κατάλυση του Συντάγματος ολοκλήρωσε την πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Νοέ, 2020

Η Σοφία Σακοράφα κι ο Κρίτων Αρσένης έφτασαν τελικά στην Πρεσβεία μετά από ώρες παράνομης παρεμπόδισης και ομηρίας και κόντρα σε μια αστυνομία αποφασισμένη να καταλύσει το Σύνταγμα που εξασφαλίζει την ελεύθερη κίνηση βουλευτών.

Η επιμονή και το δίκαιο, ξεγύμνωσαν τον παράλογο αυταρχισμό: Το ΜέΡΑ25 ήταν το μόνο κόμμα που ολοκλήρωσε την πορεία απ’ το Πολυτεχνείο μέχρι την Αμερικάνικη Πρεσβεία!

Παράλληλα από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι την Κω, τα μέλη του ΜέΡΑ25 δώσανε το παρών στο κάλεσμα της Μνήμης. Σε ολιγομελείς ομάδες και τηρώντας όλους τους κανόνες προφύλαξης από τον covid19, διαμήνυσαν σε κάθε περιφέρεια της Ελληνικής Επικράτειας ότι η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα.

Τέλος μέλος του ΜέΡΑ25, φοιτητής, προσήχθη από αστυνομικούς στην πόλη των Ιωαννίνων χωρίς κανένα λόγο, μαζί με δύο φίλες του, επειδή απλά περπατούσε στο δρόμο. Το μέλος μας καταγγέλλει μάλιστα ότι άκουσαν κραυγές από άτομα που κρατούνταν σε άλλο όροφο του Αστυνομικού τμήματος.

Τα όσα βιώσαμε σήμερα δεν ήταν απλώς έκτροπα, αλλά εκτροπή στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλου. Μέχρι και στη ΓΑΔΑ δεν άφηναν τους προσαχθέντες να δουν τους δικηγόρους τους και Βουλευτές του ΜέΡΑ25 που έσπευσαν στο σημείο.

Απόλυτος αυταρχισμός, καταστρατήγηση του Συντάγματος και των πολιτικών ελευθεριών, ακόμα και του κράτους δικαίου. Αυτός είναι ο «εορτασμός» της Κυβέρνησης για την αντίσταση του λαού και της νεολαίας κατά της χούντας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο