2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Καταστατικό και εσωτερική δημοκρατία (βίντεο)

News
18 Δεκ, 2023

Το 2ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25 αποτέλεσε πρότυπο ουσιαστικού διαλόγου και ζύμωσης και στις τέσσερις θεματικές του ενότητες.

Στα θέματα που αφορούν το καταστατικό του κόμματος και τα ζητήματα εσωτερικής δημοκρατίας υπήρξε πλήθος παρεμβάσεων και ζητήθηκαν σημαντικές οργανωτικές αλλαγές που έχουν να κάνουν κυρίως μα την επανενεργοποίηση των ΠΣΕ (Περιφερειακών Συντονιστικών Επιτροπών) και των Ομάδων Βάσης σε όλη την Ελλάδα, με τον τρόπο και τη συχνότητα διενέργειας εσωτερικών δημοψηφισμάτων αλλά και με τον τρόπο εκλογής των βασικών οργάνων του κόμματος όπως η Πολιτική Γραμματεία αλλά και για τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων στις εκλογές.

Ολες οι προτάσεις κατατέθηκαν και γραπτά και αναρτώνται σε ειδική πλατφόρμα των μελών ώστε μετά από σύνθεση και ομαδοποίηση να  τεθούν σε ψηφοφορία.

Οι ψηφοφορίες, τόσο για τα τελικά κείμενα επί των τεσσάρων θεματικών όσο και για την ανάδειξη των νέων οργάνων του ΜέΡΑ25 θα πραγματοποιηθούν στα μέσα και στα τέλη Γενάρη αντίστοιχα, μεταξύ όλων των συνέδρων ενώ τα αποτελέσματα θα τεθούν προς έγκριση και από τα πάνω από 140.000 μέλη του DiEM25 πανευρωπαϊκά.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο