Ο τομέας Νησιωτικότητας καταδικάζει τη «Μαύρη Μετάβαση» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και καλεί σε μια αληθινή Πράσινη Μετάβαση

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
23 Ιαν, 2021

Ο Τομέας Νησιωτικότητας του ΜέΡΑ25 συνεχίζει να καταγράφει τις ανάγκες και τις τραγικές συνέπειες των καταστροφικών πολιτικών των μνημονιακών κυβερνήσεων εις βάρος των νησιών και των νησιωτών, που βλέπουν τον τόπο τους να καταστρέφεται για μια δήθεν «Πράσινη ανάπτυξη», που στην ουσία είναι Μαύρη Επέλαση των Εταιρειών και των ιδιωτικών συμφερόντων.

Στην 3η κατά σειρά Τηλεδιάσκεψή μας με θέμα: «ΑΠΕ και Νησιωτική Ελλάδα» οι καλεσμένοι ήταν μεταξύ άλλων ο Κρίτωνας Αρσένης -βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25, ο Μαβής Αλέξανδρος – περιβαλλοντολόγος ,ο Πέτρος Κουσουνάδης – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τήνου με έντονη κινηματική δράση, ο Γιάννης Χαραλαμπάκης – Συντονιστής του Τομέα Προστασίας Φυσικού Περιβάλλοντος και Δημόσιου Χώρου του ΜέΡΑ25.

Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο καταστρέφει τα νησιά με την άνευ όρων πολιτική εξυπηρέτησης της ολιγαρχίας, αλλά ταυτόχρονα αμαυρώνει και υπονομεύει την ίδια την έννοια της Πράσινης ανάπτυξης στο όνομα του κέρδους, με τη μετατροπή των νησιών σε πλατφόρμες αιολικών πάρκων και με φυσικό επακόλουθο την δίκαιη αντίσταση των πολιτών.

Φυσικά, αυτό αποφέρει τεράστια κέρδη στους “επενδυτές” που, ενώ εγκαθιστούν χερσαία αιολικά πάρκα, λαμβάνουν απόδοση παράκτιων και μετατρέπουν το Αιγαίο σε μονάδα παραγωγής ρεύματος για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Καταγγέλουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν φυσικά, χωρίς κανέναν εθνικό σχεδιασμό που να εστιάζει στις ιδιαιτερότητες, την μορφολογία, το περιβάλλον, τις ανάγκες των νησιών γ ια την εφαρμογή ΑΠΕ στα νησιά και με ταυτόχρονη παντελή έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού.

Για ποιον παράγετε τελικά ενέργεια κύριε Μητσοτάκη;

Σε ποιους παραδίδετε γη και ύδωρ;

Ο τομέας Νησιωτικότητας καταδικάζει τη “Μαύρη Μετάβαση” της κυβέρνησης Μητσοτάκη και καλεί σε μια αληθινή Πράσινη Μετάβαση, με
σεβασμό στο περιβάλλον, τη Δημοκρατία και με την συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην λήψη αποφάσεων και στην εφαρμογή τους.

Και συνεχίζουμε!

Τομέας Νησιωτικότητας ΜέΡΑ25
Υγιή, βιώσιμα και αυτάρκη νησιά 365 μέρες τον χρόνο!
Νησιώτες – ενεργοί πολίτες 365 μέρες τον χρόνο!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο