«Το προσφυγικό δεν αντιμετωπίζεται με ΜΑΤ». Το ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης για την έκρυθμη κατάσταση στα Διαβατά

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Απρ, 2019


Το ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης παρακολουθεί στενά την έκρυθμη κατάσταση και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Την ευθύνη για την δημιουργία αυτών των καταστάσεων φέρει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η απουσία των απαιτουμένων δομών σε ποσοτικό και ποιοτικό επίπεδο, η εν έτει 2019 έλλειψη στοιχειωδών μέτρων διαβίωσης των προσφύγων και η ad-hoc διαχείριση του ζητήματος δεν παραπέμπει σε καμία περίπτωση σε οργανωμένο Κράτος.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ δεν μπορεί να είναι η μοναδική λύση για την διαχείριση των προσφύγων σε μια πολιτισμένη Ευρωπαϊκή χώρα. Αντίθετα απαιτείται σοβαρός σχεδιασμός, ορθολογική αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων πόρων και κυρίως συνέπεια στην εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων.

Το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει στο εκλογικό του πρόγραμμα συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες συνιστούν ένα πλήρες και συνεκτικό πλαίσιο για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος με τον βέλτιστο τρόπο για την ελληνική κοινωνία και για τους ίδιους τους πρόσφυγες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο