ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Μαρ, 2019

Ο μαυρόγυπας, που βρέθηκε νεκρός από φόλα στην Ελλάδα αφού πέταξε πάνω από όλα τα Βαλκάνια, δείχνει τον ανόητο “πόλεμο”, που έχει κηρύξει ο άνθρωπος απέναντι στην φύση. Πόσο άραγε απειλούσε όταν από το είδος του έχουν μείνει ελάχιστοι; Ο άτυχος μαυρόγυπας δεν επιτελούσε παρά την συνεπή και ενστικτώδη αναπαραγωγή των κύκλων της ζωής στην φύση. Αυτοί οι κύκλοι ζωής έχουν διαταραχθεί από τον άνθρωπο και αυτό θα αποβεί μοιραίο και για αυτόν. Σήμερα ασχολούμαστε με τον μαυρόγυπα, αύριο με τις μέλισσες και μεθαύριο με τον ίδιο τον άνθρωπο. Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής είναι η εκκωφαντική απόδειξη για το ότι πρέπει να αλλάξουμε σχέση με την φύση.

Στο ΜέΡΑ25 έχουμε εκπονήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα Πράσινης Μετάβασης για την χώρα μας γιατί πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο όχι μόνο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και για την σωτηρία του πλανήτη. .

Να προστατευτεί η άγρια πανίδα και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα απειλούμενα είδη. Ζητάμε περισσότερους ελέγχους και αυστηρότερες ποινές όχι μόνο στην προστασία της άγριας πανίδας αλλά και στην διακίνηση παράνομων και επικίνδυνων δηλητηρίων.

Τομέας Πράσινης Μετάβασης ΜέΡΑ25  

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο