Οι τεράστιες αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Νοέ, 2018

Στην πρόταση που κατέθεσε το κυβερνών κόμμα για τη συνταγματική αναθεώρηση αναφέρεται πως το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κοινωνικά αγαθά, καλώντας για ένα Σύνταγμα “που θα προστατεύει δημόσια αγαθά, όπως το νερό και την ηλεκτρική ενέργεια από την επέλαση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας”(sic).

Αυτό θα είχε πραγματικά πολύ ενδιαφέρον αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν το κόμμα που πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ/ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ προς εκποίηση τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, δηλαδή την ηλεκτρική ενέργεια και το νερό! Αποτελεί τουλάχιστον κοροϊδία του ελληνικού λαού από τη μία να μιλούν για τον κοινωνικό, δημόσιο χαρακτήρα αυτών των αγαθών και από την άλλη να τα έχουν βγάλει στο σφυρί περιμένοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία, από την οποία θέλουν να τα προφυλάξουν!

Το ΜέΡΑ25 παίρνει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας και του νερού, ανεξαρτήτως τιμών και προϋποθέσεων, προτείνοντας ταυτόχρονα την μετατροπή του ΤΑΙΠΕΔ σε Αναπτυξιακή Τράπεζα με τις μετοχές της να εκχωρούνται στα ασφαλιστικά ταμεία. Με αυτόν τον τρόπο η δημόσια περιουσία παραμένει πραγματικά δημόσια, λειτουργώντας ενισχυτικά για το ασφαλιστικό σύστημα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο