Καταγγέλουμε την ομοφοβική επίθεση στο Thess Pride

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Ιούν, 2018

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την ομοφοβική επίθεση εις βάρος συμπολιτών μας, οι οποίοι βρισκόμενοι στον χώρο διεξαγωγής της φετινής Παρέλασης Υπερηφάνειας στην Θεσσαλονίκη ( Thessaloniki Pride 2018) κατά μήκος της Λεωφόρου Νίκης  δέχτηκαν απρόκλητα σωματική επίθεση από άγνωστους έως τώρα δράστες, οι οποίοι τους έριξαν στον Θερμαϊκό.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για προσαγωγές από την αστυνομία τεσσάρων περίπου ατόμων  οι οποίες ενδεχομένως να συνδέονται με το περιστατικό. Η επίθεση έχει καθαρό ρατσιστικό κίνητρο καθώς οι συμπολίτες μας κρατούσαν σημαίες του Gay Pride και κατευθύνονrαν προς το σημείο συγκέντρωσης του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στον Λευκό Πύργο. Σύμφωνα με τα θύματα οι δράστες τους φώναξαν «θα πεθάνετε εσείς και τα τσιράκια σας!».

Γνωρίζουμε πως η ύπαρξη ατόμων που προσανατολίζονται διαφορετικά «ενοχλεί» τόσο το κατεστημένο αλλά και την σκοταδιστική, ακροδεξιά και μισαλλόδοξη εφεδρεία τουόπου φτάνει εκεί όπου αυτό δεν μπορεί. Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας είναι ένα θεσμός που κατακτήθηκε με αίμα και αγώνες από το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα και αυτό που αποζητά μεταξύ άλλων  είναι η ορατότητα και το δικαίωμα ζωής και εμφάνισης επί ίσοiς όροiς . Αυτές τις κατακτήσεις θα τις υπερασπιστεί όλη η κοινωνία.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι με τα θύματα, τους ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη, δύο εφόδια ψυχής με τα οποία η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα έχει καταφέρει να πετύχει τεράστιες νίκες και οφείλει να αισθάνεται κάτι παραπάνω από υπερήφανη.

Απαιτούμε από την Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης  Ασφάλειας  Θεσσαλονίκης να φτάσουν την έρευνα σε βάθος και να μην μείνει η υπόθεση σε απλές προσαγωγές για τα μάτια του κόσμου. Κάθε περιστατικό βίας απέναντι σε συνανθρώπους μας που μένει ατιμώρητο είναι  πληγή και βία για όλη την κοινωνία.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση ο αντιρατσιστικός νόμος να προβλέπει βαρύτατες ποινές σε φαινόμενα Ρατσιστικής Βίας και να καταδικάσει απερίφραστα το περιστατικό με δεσμεύσεις πως η διαλεύκανση της υπόθεσης δεν θα σταματήσει ως  ότου βρεθούν και τιμωρηθούν οι δράστες.

Διεκδικούμε από παντού και πάντα την ορατότητα.

Ούτε βήμα πίσω, ούτε μισή σπιθαμή γης στο μίσος και στον ρατσισμό.  Οι γειτονιές και οι πόλεις μας είναι για όλους ανοιχτές εκτός από τους ρατσιστές.

 

Ομάδα Δικαιωμάτων Φύλου και Σεξουαλικής Πολιτικής ΜεΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο