Πολυτεχνείο 2018: To μήνυμα του ΜέΡΑ25 προς την Ε.Ε.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Νοέ, 2018

Η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι μέρα πολύτιμης μνήμης. Ακόμα όμως και οι εντονότερες ιστορικές παρακαταθήκες καταλήγουν κενό γράμμα, αν το διαχρονικό μήνυμά τους πάψει να επικοινωνεί με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Έχοντας συναίσθηση ότι η συγκυρία που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες δεν αφήνει δυστυχώς χώρο για τέτοια πολυτέλεια, το ΜέΡΑ25 αποφάσισε να προσθέσει μια απαραίτητη στάση στη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου, πριν τον τελικό προορισμό της πρεσβείας των Η.Π.Α.

Εντοπίζοντας τον κίνδυνο για τη Δημοκρατία εκεί που βρίσκεται σήμερα, αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 αποφάσισε να θυροκολλήσει το παρακάτω κείμενο στην είσοδο του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα: 

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΡΙΝ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ, Η «ΕΥΡΩΠΗ» ΦΑΝΤΑΖΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΩΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ, Ο ΜΕΓΑΣ ΑΡΩΓΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΤΟΤΕ, ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1973, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΤΙ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΨΩΜΙ–ΠΑΙΔΕΙΑ–ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΞΑΝΑ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ, ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΜΙΑΣ ΜΟΝΙΜΗΣ, ΣΤΥΓΝΗΣ ΧΡΕΟΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΙΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ Η ΤΡΟΪΚΑ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΤΟ 1973, ΕΒΛΕΠΕ ΣΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟ, ΣΑΝ ΑΡΩΓΟ, ΣΑΝ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ.

ΣΗΜΕΡΑ, ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΩΣ Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ. ΓΙΑ ΨΩΜΙ. ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΟΗΤΟΥ & ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΖΟΥΣΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ.

 ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο