Κοινωνική δικαιοσύνη σημαίνει και σεβασμός στην τρίτη ηλικία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Απρ, 2019

Η μνημονιακή περίοδος της χώρας που δυστυχώς ακόμα συνεχίζεται έφερε πολλά δεινά στον τόπο μας. Μεταξύ άλλων είναι η εκ βάθρων ανατροπή όλων των κοινωνικών τοτέμ που είχαν οι απλοί Έλληνες, οι αληθινοί χτίστες αυτού του κράτους που παραδόθηκε ως λάφυρο στους δανειστές – αποικιοκράτες.

Η μέση ελληνική οικογένεια ακολουθούσε έναν τίμιο ρυθμό οικονομικής ζωής. Εργάζονταν χαρούμενοι, αποταμίευαν με ελπίδα τις στερήσεις τους, αγοράζαν ένα κεραμίδι μόλις μπορούσαν, το αφήναν μεθαύριο στα παιδιά τους. Τόσο απλά, τόσο ελληνικά. Έτσι με τα χέρια τους χτίστηκαν άλλωστε και τα σχολειά κάποτε, με δωρεές τους οι εκκλησιές, εθελοντικά τα δημόσια κτήρια στα χωριά μας, με την αγάπη στη θερμή τους κοινότητα.

Ήδη όλα τούτα πάνε να γίνουν καπνός. Το κουτσουρεμένο ΕΚΑΣ ήταν ακόμη μια έμπρακτη απόδειξη των ξεδιάντροπων μνημονιακών συμπεριφορών. Ένα ισχνό βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους που ο Γιάνης Βαρουφάκης, ως τότε Υπουργός Οικονομικών στις διαπραγματεύσεις του 2015 υπερασπίστηκε μέχρις εσχάτων. Το αχόρταγο τέρας της ολιγαρχίας των Βρυξελλών όμως, και οι πάντα χρήσιμοι εγχώριοι απρονόητοι που το υπηρετούν, χωρίς προσχήματα, χωρίς αιδώ, το κατάργησαν.

Σήμερα, οι ιεροί μας πρόγονοι των δεκαετιών του ‘40 και του ‘50 δυστυχούν. Η γενιά μας τους επιφύλαξε ένα διαρκή εφιάλτη. Με μία αναξιοπρεπή σύνταξη – ντροπή, σέρνονται χωρίς γιατρό ασυντρόφευτοι, σε νοσοκομεία δίχως προσωπικό και υλικά. Ταπεινωμένοι οι υπερήλικές μας σε ιδρύματα – αποθήκες από εκείνους τους ασεβείς, που τους γυρίσαν ατιμωτικά την πλάτη για να προσκυνήσουν τη λιτότητα χωρίς να συναισθάνονται το κοινωνικό τίμημα.

Αυτή η ανηθικότητα πρέπει να τελειώσει. Πρώτη μας υποχρέωση να λήξει αυτό το όνειδος. Για να έχει μέλλον μία κοινωνία, οφείλει σέβας στους δημιουργούς της, στους γονείς της, στους καλούς εκείνους σπορείς που μας σπούδασαν. Για να έχουμε παρόν, διασφαλίζουμε το αήττητο των μαχητών του χρόνου, αποφασίζουμε τη μέριμνα των γερόντων μας, το γλαστράκι του βασιλικού να μη λείψει από το παραθύρι τους.

της Ελευθερίας Κατσούλη, Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΜέΡΑ25

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο