«Τι θα κάνετε αν γίνετε κυβέρνηση και σας απειλήσουν πάλι με κλείσιμο τραπεζών;»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Μάι, 2022

Προτείνω την εξής απάντηση:

  • Το ΜέΡΑ25 πασχίζει για την απόδραση της Ελλάδας από την Φυλακή Χρέους εντός της Ευρωζώνης
  • Το ΜέΡΑ25 θα νομοθετήσει 7+1 Τομές που αποτελούν άμεσες δεσμεύσεις
  • Η 7η από αυτές τις τιμές αφορά το Σύστημα Δημοσιονομικών Συναλλαγών «ΔΗΜΗΤΡΑ» που θα μας βοηθήσει να αναπνεύσουμε εντός του ευρώ και θα αποτελέσει υποδομή, το πρώτο βήμα, ενός βασικού εισοδήματος για κάθε πολίτη
  • Το ΜέΡΑ25 απορρίπτει το διπλό νόμισμα αλλά και κάθε εκβιασμό της Κεντρικής Τράπεζας
  • Αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρανομήσει και πάλι κλείνοντας τις τράπεζες, το «ΔΗΜΗΤΡΑ» θα μετεξελιχθεί αμέσως σε εθνικό νομισματικό σύστημα.

Καλώ τους Συνέδρους και τα μέλη του DiEM25 να υπερψηφίσουν αυτή την στρατηγική επιλογή. Θυμίζω ότι, σε κάθε περίπτωση, είτε με είτε χωρίς ευρώ, η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς, αντίθετα από την ευρωζώνη απ’ όπου η τρόικα μπορεί να σε αποβάλει έμμεσα, κλείνοντας τις τράπεζές σου, από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει κανένας τρόπος να διώξουν κράτος-μέλος. Ας φύγει η Γερμανία! Εμείς δεν πάμε πουθενά. Μαζί με τους συνοδοιπόρους μας του DiEM25 σε όλη την Ευρώπη θα μείνουμε να τους χαλάμε τα σχέδια λεηλασίας των λαών μας.

(Απόσπασμα από την Κεντρική Πολιτική ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στο 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25)

Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων κι η θέση του ΜέΡΑ25 για το ΝΑΤΟ

Οι 7+1 Τομές του ΜέΡΑ25

«Αν η συγκρότηση κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ εξαρτάται από τους δικούς σας βουλευτές, θα δώσετε τουλάχιστον ψήφο ανοχής να φύγει η «Μητσοτάκης ΑΕ»;»

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο