Στη δημοσιότητα η έκθεση πεπραγμένων του ΕΣΡ για το 2020: Ζοφερό το ανάγνωσμα της «πολιτικής πολυφωνίας» κατά τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
31 Μαρ, 2022

Με καθυστέρηση 2 χρόνων, το ξεδοντιασμένο και απαξιωμένο ΕΣΡ εδέησε να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση πεπραγμένων του για το έτος 2020.

Ακόμα και αυτή η έκθεση, είναι όσο πιο λειψή γίνεται, λες και υπάρχει κάποια υπόρρητη αγωνία να μην εξαχθούν συμπεράσματα για την ανεξέλεγκτη δράση και επίδραση των καναλιών. Έτσι, στην καταλογογράφηση των προστίμων που επεβλήθηκαν, κανένα κανάλι δεν κατονομάζεται, ώστε να δούμε ποια κανάλια, πόσο συχνά, και σε πόσο βαριά παραπτώματα για την Ενημέρωση πέφτουν.

Είναι αποκαρδιωτική η σύγκριση πχ με το Γερμανικό Press Council, χάρη στο οποίο μάθαμε ότι επεβλήθησαν κυρώσεις στη διαβόητη Bild για παραπλανητική παραποίηση λεγομένων του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 σε συνέντευξη που της παραχώρησε.

Στην Ελλάδα, oι αντίστοιχες τηλεοπτικές Bild δεν κατονομάζονται. Αναφέρονται απλά ως «τηλεοπτικοί σταθμοί», ενώ και το είδος και το μέγεθος της κύρωσης ομοίως δεν κατονομάζονται.

Το πιο ζοφερό ανάγνωσμα της έκθεσης ωστόσο, είναι το παράρτημα 1: Διαρκής Έρευνα Πολιτικής Πολυφωνίας.

Εντός της, επιβεβαιώνεται με νούμερα και στοιχεία αυτό που ακόμα και ο πιο απρόσεκτος τηλεθεατής έχει αντιληφθεί: ότι ο χρόνος που κατανέμεται στα πολιτικά κόμματα γέρνει δυσανάλογα, με κάποια να ισορροπούν λίγο πριν την πλήρη φίμωση, όπως το ΜέΡΑ25, καθιστώντας τον όρο «πολιτικη πολυφωνία» αντίφαση εν όροις κατά τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο «έλεγχος» της Κυβέρνησης Μητσοτάκης Α.Ε. σε όλα τα ΜΜΕ, αποτυπώνεται στον Μ.Ο περιόδου στα Δελτία Ειδήσεων, όπου η ΝΔ ξεχωρίζει με 61,7%, έναντι 16,2% του κόμματος της Αντιπολίτευσης και μόλις 1% του ΜέΡΑ 25.

Πίνακας 1: Χρονική Έκθεση ανά Τ/Σ 2020 (ποσοστό επί του συνολικού χρόνου παρουσίασης των πολιτικών κομμάτων σε όλα τα δελτία ειδήσεων)

Όσο για την λίστα Πέτσα 2 και την πριμοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών με απευθείας ανάθεση άλλων 2 εκατ. ευρώ εντός του 2020, δεν υπάρχει κουβέντα!

Το ΜέΡΑ25 απορρίπτει κάθετα το ισχύον καθεστώς και έχει προτείνει ολοκληρωμένη πρόταση για τα ΜΜΕ την οποία θυμίζουμε.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο