Γιάνης Βαρουφάκης μετά την συνάντηση με τους διανομείς στη Θεσσαλονίκη: Η «Μητσοτάκης Α.Ε.» μετατρέπει την εργασία σε υπηρεσία

Συνεντεύξεις - videos
28 Ιούν, 2021

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διανομείς φαγητού συζήτησαν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους στη συνάντηση που είχαν στα γραφεία του ΜέΡΑ25 στη Θεσσαλονίκη με τον Γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη, παρουσία της Βουλεύτριας Β΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνας Αδάμου, του εκπροσώπου Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη και του Συντονιστή της Ομάδας Βάσης Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Γαλατιανού.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης εξέφρασαν τη διαφωνία τους με το νόμο του κ. Χατζηδάκη για τα εργασιακά και αναφέρθηκαν στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, τόσο με την ανυπαρξία των ελεγκτικών μηχανισμών απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες, όσο και με τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύεται η μετατροπή τους σε δήθεν «ανεξάρτητους συνεργάτες» σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες χωρίς εργασιακά δικαιώματα και χωρίς υποχρεώσεις από τους εργοδότες προς την πλευρά τους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης δεσμεύτηκε να αναλάβει το κόμμα σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες στη Βουλή, με τροπολογίες που θα διασφαλίζουν τουλάχιστον αυτά τα απολύτως αναγκαία και απαραίτητα δίκαια αιτήματα των διανομέων, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη να υπάρξει ένα νέο συνδικαλιστικό κίνημα, ακηδεμόνευτο από κομματικούς μηχανισμούς, που θα μπορέσει όμως να μιλήσει στις ψυχές των εργαζομένων, ιδιαίτερων των νεότερων.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε σχετικά: «Ήρθα εδώ για να μάθω από τους διανομείς. Είναι η πιο βάναυση, σχεδόν φεουδαρχική εκμετάλλευση. Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη επισημοποιεί τις βάναυσες συνθήκες εργασίας. Στόχος είναι αυτό το οποίο ζουν οι διανομείς, η πλήρης εμπορευματοποίηση της εργασίας, να επεκταθεί σε όλη την αγορά εργασίας. Αυτό είναι το όνειρο κάθε εργοδότη από το Σικάγο και μετά. Η κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων. Η «Μητσοτάκης ΑΕ» δεν είναι κυβέρνηση, είναι ένα μαγαζί που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των χειρότερων επιχειρηματιών. Αυτό που επιχειρεί η «Μητσοτάκης ΑΕ» δεν είναι ανάπτυξη, είναι ανάπτυξη της υποανάπτυξης μέσα από τη συντριβή της εργασίας».

Περισσότερα:

Από τους πολιτιστικούς σταθμούς της πόλης ξεκίνησε η επίσκεψη του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 στη Θεσσαλονίκη

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συζητάει με τους πολίτες για το περιβάλλον, τον δημόσιο χώρο και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Θεσσαλονίκης

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο