Από τους πολιτιστικούς σταθμούς της πόλης ξεκίνησε η επίσκεψη του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 στη Θεσσαλονίκη

Συνεντεύξεις - videos
27 Ιούν, 2021

Σηματοδοτώντας την έναρξη της περιοδείας του σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάνης Βαρουφάκης, έδωσε το παρών σε σημαντικούς πολιτιστικούς σταθμούς της πόλης, συνοδευόμενος από την βουλεύτρια Β’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Αδάμου, τον Εκπρόσωπο Τύπου, Μιχάλη Κριθαρίδη και στελέχη και μέλη του κόμματος.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΜέΡΑ25 ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου, το οποίο διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, ενώ έδωσε το παρών και στις δράσεις της πανελλαδικής καμπάνιας #stoppushbacks ενάντια στις επαναπροωθήσεις, που έλαβαν χώρα σήμερα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ολοκληρώνοντας τον πολιτιστικό «περίπατο» στην συμπρωτεύουσα, ο Γιάνης Βαρουφάκης επισκέφθηκε το 23ο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου θα παρακολουθήσει την ταινία «Luchadoras», φεμινιστικού περιεχομένου, στον θερινό κινηματογράφο «Ellinis», δηλώνοντας:

«Επιτέλους ανοίγει πολιτιστικά η Θεσσαλονίκη, γενικότερα η Ελλάδα. Η επιλογή που κάναμε της ταινίας που θα δούμε σήμερα δεν είναι τυχαία. Αφορά τις γυναικοκτονίες στην πόλη Χουαρές, την οποία την έχω ζήσει κιόλας. Θα μου πείτε τι σχέση έχει με εμάς η Χουαρές που είναι το νεκροταφείο των γυναικών παγκοσμίως. Έχει. Γιατί δείχνει ότι σε περιόδους κρίσης και σε περιόδους εντάσεων, οι γυναίκες είναι τα πρώτα θύματα. Γυναίκες και ξένοι. Και αυτή η διασύνδεση Χουαρες – Θεσσαλονίκης που τυγχάνει το φεστιβάλ σήμερα είναι μία πολύ χρήσιμη δίοδος πνευματική και πολιτική για εμάς.»

Σε ερώτηση διαμοσιογράφου για το περιστατικό της Κάρολάιν, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε:

«Όχι μόνο η Καρολάιν. Είχαμε την απίστευτη πατριαρχική έξαρση της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή με το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια όπου βγήκε όλο το μίσος εναντίον του φεμινισμού και του γυναικείου κινήματος. Το είδαμε και στα θέματα της γονιμότητας, αυτό το συνέδριο που ευτυχώς ακυρώθηκε. Υπάρχει πάντα μία σύμφυση της έξαρσης της πατριαρχίας, του μισογυνισμού, της βίας εναντίον των γυναικών, των ξένων, με την οικονομική και κοινωνική κρίση.»

Περισσότερα:

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στη Θεσσαλονίκη στις 27-19 Ιουνίου 2021 – Δείτε το πρόγραμμα

Γιάνης Βαρουφάκης μετά την συνάντηση με τους διανομείς στη Θεσσαλονίκη: Η «Μητσοτάκης Α.Ε.» μετατρέπει την εργασία σε υπηρεσία

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συζητάει με τους πολίτες για το περιβάλλον, τον δημόσιο χώρο και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Θεσσαλονίκης

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο