Άρση ασυλίας Κ. Γρηγοριάδη: Η Βουλή ολοκληρώνει το σχέδιο Αλαφούζου για φίμωση του ΜέΡΑ25

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Νοέ, 2022

Μία ημέρα πριν τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η άρση της ασυλίας του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΜέΡΑ25, Βουλευτή Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, Κλέωνα Γρηγοριάδη, για την μήνυση που του έκανε ο εφοπλιστής-ολιγάρχης-καναλάρχης Γιάννης Αλαφούζος, βάζοντας στο στόχαστρο το ΜέΡΑ25 που καθημερινά τους ξεσκεπάζει.

Δεν θα κάνουμε πίσω!

Ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25 έλαβε μηνυτήρια αναφορά από τον Γιάννη Αλαφούζο επειδή είπε τα πράγματα με το όνομά τους, ότι δηλαδή η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη άσκησε ΒΕΤΟ στην ΕΕ υπέρ των εφοπλιστών για το θέμα της μεταφοράς του ρωσικού πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, ο Κλέων Γρηγοριάδης είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στην Μητσοτάκη Α.Ε. για το εν λόγω ΒΕΤΟ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το βέτο που δεν έβαλαν πέντε διαφορετικές κυβερνήσεις για να προασπίσουν τους Έλληνες από την πείνα και τη φτώχεια, το βάλατε προχθές για τους Έλληνες εφοπλιστές, μην τύχει και κακοπάθουν!», συμπληρώνοντας: «Οι εφοπλιστές έχουν μέσα ενημέρωσης. Έχει ο κ. Μαρινάκης το «MEGA», «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ». Έχει ο κ. Αλαφούζος το «ΣKAΪ», την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Έχει ο κ. Βαρδινογιάννης τον «ALPHA» και το «STAR» [….] Οι ιδιοκτήτες αυτών των μέσων λοιπόν, που σε κάνουν «πουτινάκι» μόλις πεις οποιαδήποτε ελεύθερη γνώμη σου για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε σχέση με το ουκρανικό πρόβλημα –την εισβολή δηλαδή της Ρωσίας στην Ουκρανία – τον μήνα Απρίλιο, μετέφεραν το 50% του ρωσικού πετρελαίου στον κόσμο».

Εκεί που το αργυρώνητο πολιτικό προσωπικό της Ολιγαρχίας δεν μπορεί να την υπερασπιστεί σε πολιτικό επίπεδο, σειρά παίρνει η βιομηχανία μηνύσεων από την ίδια την παρασιστική ολιγαρχία!

Όμως εμείς, δεν θα κάνουμε πίσω!

Ο Κλέων Γρηγοριάδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, απαίτησε την άρση της ασυλίας του, κατά την συνεδρίαση της σχετικής Επιτροπής της Βουλής, ώστε να έρθει αντιμέτωπος στα δικαστήρια με τον ολιγάρχη-εφοπλιστή-καναλάρχη κ. Αλαφούζο που τόλμησε να τον μηνύσει επειδή είπε την αλήθεια. Με την στάση του αυτή ο Κλέων απέδειξε ότι δεν μας φοβίζει η τρομοκρατία που επιχειρούν να ασκήσουν ολιγάρχες και ακροδεξιοί στα στελέχη και τα μέλη του ΜέΡΑ25, του μοναδικού κόμματος που τους ξεσκεπάζει ονοματίζοντάς τους.

Πέραν τούτου, το ΜέΡΑ25 θεωρεί απαράδεκτο να είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας το αν εκλεγμένος εκπρόσωπος του ελληνικού λαού θα συρθεί ή όχι στα δικαστήρια από ολιγάρχες και ακροδεξιούς για πράγματα που είπε από το βήμα της Βουλής.

Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 και ο Γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης, θα βρίσκονται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλευρό του Κλέωνα Γρηγοριάδη, στο πρόσωπο του οποίου η ντόπια παρασιτική ολιγαρχία βάζει στο στόχαστρο το ΜέΡΑ25 που παλεύει κόντρα σε αυτήν, μέσα κι έξω από την Βουλή, υπέρ της χειμαζόμενης κοινωνίας.

Το ξαναλέμε λοιπόν, για να το εμπεδώσουν καλά οι μέτοχοι του επιτελικού παρακράτους της Μητσοτάκης Α.Ε. και οι ολιγάρχες αφεντικά του Πρωθυπουργού, το ΜέΡΑ25 δεν θα κάνει πίσω. Παλεύει και θα συνεχίσει να παλεύει καθημερινά και δυναμικά για την Ρήξη με αυτό το σαθρό ολιγαρχικό καθεστώς. Δεν μας φοβίζουν ούτε θα μας καταφέρουν να μας φιμώσουν.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο