ΜέΡΑ25 Σερρών για την επέτειο του Πολυτεχνείου: Ο λαός ξέρει ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Νοέ, 2022

49 χρόνια -σχεδόν μισός αιώνας – από την εξέγερση του Πολυτεχνείο και κάθε χρόνο η 17η Νοέμβρη είναι ένα απειλητικό φάντασμα στα μάτια των ολιγαρχών. Η εγχώρια ολιγαρχία και το κατεστημένο ποτέ δεν αποδέχτηκαν το Πολυτεχνείο, ποτέ δεν αφομοίωσαν την επέτειό του, γιατί τους θύμιζε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις για έναν άλλο κόσμο! Γιατί κάθε φορά βλέπουν όλο και περισσότερους να μετατρέπουν τους δρόμους σε λαϊκά ποτάμια που ξεχειλίζουν από οργή.

Το Πολυτεχνείο είναι αγκάθι για τη Δεξιά, ένα αγκάθι για την ολιγαρχία γιατί τους θυμίζει τη δυνατότητα του λαού, που τον θεωρούν χειραγωγημένο, να βρει τις αστείρευτες εκείνες δυνάμεις να εναντιωθεί σε κάθε μορφής δυναστεία.

Φέτος, θα κατέβουμε στην πορεία να τιμήσουμε τόσο τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου, ιδίως εκείνους που δεν το εξαργύρωσαν ποτέ, όσο και τους σημερινούς σεμνούς ανθρώπους που μάχονται για Αξιοπρέπεια και Ανεξαρτησία: για τους εργαζόμενους που στην απεργία της 9 Νοέμβρη για την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχια γίναν ανθρώπινα ποτάμια, για τον πόλεμο, για τους απεργούς στη Μαλαματίνα, για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που διεκδικούν ένα ανθρώπινο Σύστημα Υγείας, για τη νεολαία που δεν μπορεί να δεχτεί να υποταχθεί, να συμβιβαστεί, να συνθηκολογήσει που αρνείται να αποδεχτεί πως το μέλλον της θα είναι οι πολιτικές λιτότητας, τα μνημόνια, η ακρίβεια, η ανεργία, ο πόλεμος, η φυγή στο εξωτερικό. Για τη νεολαία που απαιτεί βαθιά μόρφωση αντί για μηχανιστική εκπαίδευση, για όλες κι όλους που νικούν μέσα τους τον φόβο και τη σαγήνη της ιδιώτευσης.

Φέτος, είμαστε εδώ επειδή η Πορεία του Πολυτεχνείου έχει αναδειχθεί σε διαχρονική ευκαιρία των Ελληνίδων και των Ελλήνων να εναντιώνονται σε εκείνα που πλήττουν τη Δημοκρατία, την Παιδεία, την Αυτοδιάθεση και, ναι, την Ελευθερία.

Ο λαός ξέρει ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος! Αυτός είναι ο δρόμος και σήμερα: Να δυναμώσουμε παντού τη συλλογική διεκδίκηση, την αλληλεγγύη, τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στον κοινό αντίπαλο: την οικονομική δικτατορία των ολιγαρχών και την αυταρχική κυβέρνηση της Μητσοτάκης Α.Ε. Δε χωράει άλλη αναμονή! Η μόνη απάντηση στην κρίση είναι η ρήξη.

ΜέΡΑ25 Σερρών

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο