Τομέας Δικαιωμάτων: Απαιτούμε να διασφαλιστεί μια δίκαιη δίκη για τους 11 Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Νοέ, 2022

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ξεκινά στο Εφετείο μέσα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού η δίκη των 11 Τούρκων πολιτικών κρατουμένων, που καταδικάστηκαν σε πρωτόδικο βαθμό με ελάχιστα αποδεικτικά στοιχεία χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Πρόκειται για 2 γυναίκες και 9 άνδρες με καταγωγή από τη γειτονική χώρα που έχουν συλληφθεί στη χώρα μας κατόπιν πιέσεων των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Ανάμεσά τους είναι δημοσιογράφοι, συγγραφείς, ποιητές, συντελεστές ντοκιμαντέρ κατά του εμπορίου ναρκωτικών στην Τουρκία, αναγνωρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες. Κανένας από τους συλληφθέντες δεν επιχείρησε να διαφύγει κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

Είναι υποκριτικό αυτό που συμβαίνει: Από τη μία αυτοί οι άνθρωποι να έχουν καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα λόγω των διώξεών τους από το καθεστώς Ερντογάν. Από την άλλη να διώκονται ως τρομοκράτες με βάση τη λίστα του ίδιου του Ερντογάν, από τον οποίο υποτίθεται τους δίνουμε άσυλο προστασίας.

Ως Τομέας Δικαιωμάτων και ως Τομέας Δικαιοσύνης του ΜέΡΑ25 καταδικάζουμε την μεροληπτική μεταχείρισή τους από την Ελληνική Δικαιοσύνη και την Ελληνική Πολιτεία που παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματά τους -με τρόπο αντίστοιχο, όπως ο Ερντογάν στην Τουρκία φυλακίζει πολιτικούς του αντιπάλους και φιμώνει αντιπολιτευόμενες φωνές και αριστερά κόμματα- επιχειρούν μια δίκη-παρωδία κατά παραγγελία των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

Απαιτούμε να διασφαλιστεί η ορθή αντιμετώπισή τους από την Δικαιοσύνη και να υπάρξει μια δίκαιη δίκη για τους 11 απεργούς πείνας Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο