6 χρόνια από την ίδρυση του DiEM25 συνεχίζουμε με νέα πιο ριζοσπαστική ορμή για μια πραγματικά άλλη Ευρώπη των πολλών

Συνεντεύξεις - videos
09 Φεβ, 2022

Συμπληρώνονται σήμερα 6 χρόνια από την ίδρυση του πανευρωπαϊκού μας κινήματος για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης, του DiEM25.

6 χρόνια πριν στο θέατρο του λαού και των εργατών στο Βερολίνο, ιδρύθηκε ένας πολιτικός φορέας από πολίτες που σε όλη την Ευρώπη αρνήθηκαν να αποδεχτούν τον δήθεν μονόδρομο της έλλειψης εναλλακτικής σε μια Ευρώπη λιτότητας, φτωχοποίησης, αναξιοπρέπειας και εκφασισμού.

Σήμερα με τα 6 χρόνια αυτής της εμπειρίας, με τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, αλλά και με την ίδρυση πλέον κομμάτων του κινήματος και στις λοιπές χώρες της Ευρώπης πλην της Ελλάδας, αρχής γενομένης από τη Γερμανία με την ίδρυση του ΜέΡΑ25 Γερμανίας τον περασμένο Νοέμβριο, συνεχίζουμε με περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση του Μανιφέστου μας, με δράσεις και οργανώσεις σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και όχι μόνο.

Ταυτόχρονα πια μαζί με το πανευρωπαϊκό μας κίνημα το DiEM25, φωτεινό συμπαραστάτη στον αγώνα μας για μια άλλη χώρα, μια άλλη Ευρώπη και έναν άλλο κόσμο, έχουμε πλέον και την Προοδευτική μας Διεθνή (Progressive International).

Συμπράττοντας όλες, όλοι και όλα μαζί πρέπει να ταρακουνήσουμε πια όχι μόνο την χώρα μας και την Ευρώπη, αλλά έναν ολόκληρο κόσμο που διολισθαίνει όλο και πιο πολύ προς την ακροδεξιά, όσο η ολιγαρχία δίχως σύνορα συνεχίζει να αυξάνει τα πλούτη της, οι λαοί να μετρούν τις πληγές τους και ο πλανήτης να καταστρέφεται.

6 χρόνια λοιπόν μετά από την έναρξη μιας προσπάθειας να κρατηθεί ζωντανή η Άνοιξη της Αθήνας και κατ’ επέκταση της Ευρώπης, μιας Ευρώπης όπου οι λαοί αντιστέκονται στον παραλογισμό και την απανθρωπιά των γραφειοκρατών των Βρυξελλών, προχωράμε με χιλιάδες συνοδοιπόρους και συνοδοιπόρισσες με ορμή για μια πραγματικά άλλη κοινωνία στο ύψος των αναγκών, των ονείρων και των προσδοκιών των ανθρώπων.

Παρακολουθήστε την εκδήλωση για τα 6 χρόνια από την ίδρυση του DiEM25 σήμερα στις 7μμ live στο YouTube με καλεσμένο τον Γιάνη Βαρουφάκη:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο