Υποψήφια ευρωβουλευτής η Ιωάννα Κοντούλη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Προς τις 9 Ιουνίου...
15 Απρ, 2024

Η Ιωάννα Κοντούλη γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τη Μεσσηνία και την Αρκαδία και είναι μητέρα δύο αγοριών.Είναι Τοπογράφος Μηχανικός με μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο .Εργάστηκε ως Μηχανικός σε τεχνικές εταιρείες και ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει διδάξει στο ΤΕΙ Πειραιά, στην ΣΕΛΕΤΕ και στο ΤΕΙ Αθηνών Τοπογραφία και Θέματα Φωτοερμηνείας και Τηλεπισκόπησης. Από το 2002 εργάζεται στη Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.).

Από τα μαθητικά της χρόνια δραστηριοποιήθηκε στην Αριστερά και μετά το ’89 η Πολιτική Οικολογία αποτέλεσε το νέο πεδίο πολιτικής συμμετοχής και δράσης της.Από το 2000 συμμετείχε ενεργά σε κοινωνικά κινήματα και σε περιβαλλοντικές κινήσεις και δράσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων η “Διαδημοτική Επιτροπή για την Διάσωση του Υμηττού” και το «Ένα Καράβι για την Γάζα». Υπήρξε στέλεχος του κόμματος Οικολόγοι Πράσινοι και εκλέχθηκε επικεφαλής του στις εκλογές του 2012.

Το 2014 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Αθηναίων της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης “Πρωτοβουλία για μια Νέα Οικολογική Αθήνα” (ΠΝΟΙΚΑ). Στις εθνικές εκλογές του 2015 ήταν υποψήφια Βουλευτής στη Β΄ Αθηνών συστρατευόμενη ως ανεξάρτητη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Από το 2016 μέχρι το 2018 υπηρέτησε ως πρόεδρος της δημόσιας τεχνικής εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», υλοποιώντας σημαντικό έργο με γνώμονα την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και της κοινωνίας.

Μετά τις εκλογικές διαδικασίες του 2019 αποστασιοποιήθηκε, έως σήμερα, που μέσω της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΜΕΡΑ25 – ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αποφάσισε να συστρατευθεί στη νέα προοπτική που ανοίγεται για έναν σύγχρονο και ανατρεπτικό πολιτικό χώρο, με πρόταση που μιλά για τα επίκαιρα – τοπικά και παγκόσμια – διακυβεύματα, αναδεικνύοντας θέματα που οι άλλοι με επιμέλεια αποκρύπτουν.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο