Π.Γ. ΜέΡΑ25: Ξεπέρασε κάθε όριο η συνενοχή της Γερμανίας στη γενοκτονία των Παλαιστινίων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Απρ, 2024

Τις μέρες αυτές η συνενοχή της γερμανικής κυβέρνησης στη γενοκτονία των Παλαιστινίων ξεπέρασε κάθε όριο. Όχι μόνο είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στο Ισραήλ μετά τις ΗΠΑ, αλλά – χρησιμοποιώντας έναν νόμο για την αντιμετώπιση του ναζισμού – απαγορεύει ως αντισημιτικές κάθε είδους εκδηλώσεις που υπερασπίζονται τα δίκαια των Παλαιστινίων και αντιμάχονται τη γενοκτονία τους, την καταστροφή της κατεχόμενης γης τους, τη λιμοκτονία του πληθυσμού και την καταπάτηση των πιο στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων τους. Φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται ότι δεν εξιλεώνεσαι από μία γενοκτονία συμμετέχοντας σε μία άλλη.

Την Παρασκευή 13 Απριλίου αστυνομικοί διέλυσαν βίαια στο Βερολίνο το Συνέδριο για την Παλαιστίνη που οργάνωναν η Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη, Παλαιστινιακές οργανώσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο πρύτανης του πανεπιστημίου της Γλασκόβης, χειρουργός Παλαιστινιακής καταγωγής που θα μίλαγε στο συνέδριο, ανακρίθηκε για τρεις ώρες στο αεροδρόμιο και του απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης – προσκεκλημένος να μιλήσει εξ αποστάσεως στο συνέδριο – πληροφορήθηκε ότι το υπουργείο Εσωτερικών της ΟΔΓ του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα καθώς και κάθε δραστηριότητα, ακόμα και την ανάρτηση μαγνητοσκοπημένων μηνυμάτων σε εκδηλώσεις στη Γερμανία.

Η πρωτοφανής αυτή πράξη καταδικάστηκε από όσες και όσους νοιάζονται για την ελευθερία του λόγου, το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία, την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και αντιτίθενται στη γενοκτονία των Παλαιστινίων. Ασφαλώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε που διανοήθηκε να διαμαρτυρηθεί για την έκδοση αυτής της απαράδεκτης απαγόρευσης, ενώ το κόμμα της ΝΔ, τα ακροδεξιά παρακολουθήματά της, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τήρησαν σιγήν ιχθύος. Είναι πλέον προφανές ότι οι υποτιθέμενες ευρωπαϊκές αξίες έχουν καταβαραθρωθεί στο βωμό των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων σε μια αυταρχική και πολεμοχαρή Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι αδύνατον πλέον να εκδημοκρατισθεί χωρίς ρήξη και ανυπακοή.

Ως Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25 γνωρίζουμε πως τη δημοκρατία δεν θα την προστατέψουν ούτε οι κυβερνήσεις ούτε οι θεσμοί της ΕΕ –βλέπουμε άλλωστε καθημερινά τους τρόπους με τους οποίους αυτοί την καταλύουν. Τη δημοκρατία μπορεί να την προστατέψει μόνο η λαϊκή κινητοποίηση και σε αυτόν τον στόχο αποσκοπούν η πολιτική και οι δράσεις μας.

Η Π.Γ. του ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο