Υποκρισία της Κυβέρνησης για το παράβολο των 3 ευρώ των εκπαιδευτικών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Δεκ, 2019
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

H κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με το ένα χέρι παίρνει αμφιλεγόμενες πρωτοβουλίες για «επιστροφή των εγκεφάλων που φύγανε», και με το άλλο χέρι κάνει το πάν για να τους θυμίσει ότι οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους φύγανε παραμένουν αποκαρδιωτικά απαράλλαχτοι: Nαρκοθετημένο εργασιακό περιβάλλον, επισφάλεια, γραφειοκρατικός Λεβιάθαν και Καφκικά νομοθετήματα.

Αυτή είναι η εικόνα που αναδύεται από την υπόθεση που ανέδειξε χθες με ερώτηση η Βουλευτής του ΜέΡΑ25 Α’ Αθήνας Αγγελική Αδαμοπούλου αναφορικά με το παράβολο των 3 ευρώ των εκπαιδευτικών των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν από τον ΑΣΕΠ για τυπικούς εντελώς λόγους.

Η βουλευτής έκανε λόγο για καθαρή ασάφεια και σύγχυση ως προς τις οδηγίες που είχαν δοθεί για την έκδοση του παραβόλου, την πληρωμή του και την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “παραπλανήθηκαν σχεδόν 2.000 υποψήφιοι με κίνδυνο να αποκλειστούν από μόνιμους διορισμούς και διορισμούς αναπληρωτών για τα επόμενα 3 έτη”. Μάλιστα η “πλάνη” τους αυτή δεν οφείλεται ούτε σε δική τους αμέλεια και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν έγινε σκόπιμα (ιδίως αν λάβουμε υπόψη ότι αφορά ένα αμελητέο παράβολο της τάξης των 3 ευρώ), αλλά αντιθέτως οφείλεται σε υπαιτιότητα της διοίκησης που δεν διευκρίνισε επαρκώς την διαδικασία.

Απάντηση έδωσε η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, η οποία επικαλέστηκε την ανεξαρτησία του ΑΣΕΠ, καθιστώντας ουσιαστικά σαφές ότι η Κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αναλάβει κάποια πολιτική πρωτοβουλία για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Από την πλευρά της η Α. Αδαμοπούλου αντέτεινε ότι μπορεί η Κυβέρνηση αν το επιθυμεί να προχωρήσει σε νομοθετική λύση του ζητήματος, μέσω της υιοθέτησης της διάταξης που προτείνουν οι ίδιοι οι υποψήφιοι, ενώ υπογράμμισε την υποκρισία της Κυβέρνησης που σε άλλες αρχές παρεμβαίνει κανονικότατα ακόμα και με την εκπαραθύρωση Πρόεδρων αυτών – όχι φυσικά ότι κάτι τέτοιο είναι καλό. Έκανε λόγο, ακόμα, για την παραβίαση της συνταγματικής προστασίας της εργασίας των εκπαιδευτεικών και για το προσχηματικό επιχείρημα της Κυβέρνησης και του ΑΣΕΠ περί δήθεν καθυστέρησης της πλήρωσης των κενών θέσεων στην ειδική αγωγή.

Τέλος κάλεσε την Κυβέρνηση και την Υπουργό να αποκαταστήσουν άμεσα την αδικία σε συνεργασία με τον ΑΣΕΠ, έναντι όλων αυτών των ανθρώπων και να επιλυθεί το εν λόγω ζήτημα που έχει ανακύψει.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο