Βαξεβάνης: Να αντιδράσουμε στη λαθροχειρία και συγκάλυψη από τη «Μητσοτάκης Α.Ε.» στο «σκάνδαλο Novartis»

Ράδιο ΜέΡΑ
05 Ιούν, 2022

Με αφορμή το σάλο που έχει ξεσπάσει για το πολύκροτο «σκάνδαλο Νovartis» και τις νέες καταγγελίες για ωμές παρεμβάσεις στη δικαστική έρευνα της υπόθεσης, προκειμένου να μείνει στο σκοτάδι η εμπλοκή πολιτικών και άλλων προσώπων, ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, μίλησε στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» (03-06-2022) με τη Μπούλικα Μιχαλοπούλου, και εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνησης της ΝΔ και του πρωθυπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως για τη συγκάλυψη «ένας είναι ο υπεύθυνος, λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης». Δεν βγάζει, όμως, εκτός κάδρου ευθυνών και τα άτομα που τον βοηθούν και τον συνδράμουν σε αυτό το έργο, τα οποία θεωρεί συνυπεύθυνα που λειτουργούν πως «εγκληματική πολιτική ομάδα». Υπενθυμίζεται πως σε σημαντικό έγγραφο του FBI, το οποίο υπογράφεται από εκπρόσωπο του Γραφείου Νομικού Συμβούλου της Πρεσβείας των ΗΠΑ, με ημερομηνία 25.05.2017, και είναι συντεταγμένο στην αγγλική γλώσσα, κατά τη διαδικασία της μετάφρασης σβήστηκε το όνομα του πρώην υπουργού, Ανδρέα Λοβέρδου, που κατονομάζεται πως πήρε μίζα 20.000 ευρώ το 2012. Να σημειωθεί ότι «φτερά» έχουν κάνει και τα ονόματα των Κωνσταντίνου Φρουζή και Νίκου Μανιαδάκη. Ο τελευταίος, μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται, ήταν ο πληροφοριοδότης στις ΗΠΑ για τον τρόπο χρηματισμού των πολιτικών προσώπων στη χώρα μας.

«Αυτό που ζούμε δεν είναι “σκάνδαλο Novartis”. Έχουμε φύγει από αυτό, εδώ ζούμε την παραποίηση της δημοκρατίας, την υποθήκευση της δημοκρατίας, την αναβίωση του παρακράτους, την αναβίωση των παραδικαστικών…» υπογραμμίζει ο Κ. Βαξεβάνης και κάνει λόγο για: «ένα αδίστακτο κράτος, ένα μαφιόζικο κράτος, μια Κολομβία των Βαλκανίων και ιδιοκτησίας Κυριάκου Μητσοτάκη», ο οποίος «έχει την ευθύνη, την πολιτική σίγουρα, ενδεχομένως και άλλες, για τα παραθεσμικά που γίνονται στη χώρα σήμερα. Από το ότι ασκούνται διώξεις εναντίον δημοσιογράφων και εισαγγελέων, από το γεγονός ότι η ανακρίτρια στήνει κατηγορητήρια μέχρι και τις παραποιήσεις που έγιναν σήμερα». Όπως, δε, σημειώνει, «αν δεν αντιδράσουμε σε αυτό που έχει αποκαλυφθεί, το επόμενο επεισόδιο σε αυτήν την ιστορία της διακυβέρνησης Μητσοτάκης ΑΕ θα είναι νοθεία στις εκλογές».

Η απαλοιφή του ονόματος του πρώην υπουργού Υγείας από το επίσημο έγγραφο του FBI έγινε για να προστατευθεί μόνον αυτός ή υπάρχει κάτι άλλο στο παρασκήνιο; Ο Κ. Βαξεβάνης, μεταξύ άλλων, απαντά πως «το θέμα τους δεν είναι να προστατεύσουν το Λοβέρδο, αλλά να προστατεύσουν το ενιαίο σύστημα που ενδεχομένως είχε και το Λοβέρδο μέσα και όσους άλλους είχε, και να μην αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ, γιατί μετά ο ένας θα συμπαρασύρει τον άλλο». Όπως επισημαίνει, «το σύστημα Novartis, της διαπλοκής και της διαφθοράς, κληρονομήθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Είναι ένα ενιαίο σύστημα που αποτελείται από στελέχη της Novartis, δημοσιογράφους, πολιτικά πρόσωπα και διανεμητές του χρήματος και του ξεπλύματός του. Αυτό το σύστημα ήταν διακομματικό. Ό,τι έκαναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ από το ΠΑΣΟΚ, πέρασε στη ΝΔ. Έχουν τέτοιο βαθμό συνενοχής που βγαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης και λέει για το Λοβέρδο ότι είναι ο μικρός του αδερφός».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο