Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εν μέσω πολέμου με την Πράσινη Μετάβαση να μετατίθεται στο άγνωστο μέλλον

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Ιούν, 2022

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει την χώρα μας, την Ευρώπη και τον πλανήτη εν μέσω ενός ακόμα πολέμου.

Η όποια συζήτηση είχε ξεκινήσει έστω άδηλα και υποκριτικά πριν τον πόλεμο, την ενεργειακή κρίση, αλλά ακόμα και την πανδημία, για την ανάγκη να υπάρξει Πράσινη Μετάβαση, έχει μετατεθεί στο άγνωστο μέλλον.

Ο πόλεμος έχει φέρει στην επιφάνεια ακόμα και την χρήση πυρηνικών όπλων, ενώ η ενεργειακή κρίση ως απότοκο του πέρα από την έξαρση στην εξόρυξη του καθόλου μη οικολογικού LNG, έχει οδηγήσει μέχρι και στο βάπτισμα της πυρηνικής ενέργειας ως πράσινης!

Σε όλα αυτά φυσικά η Ευρώπη και η χώρα μας δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν τα δικά τους προβλήματα και τις δικές τους ιδιαιτερότητες.

Με την Ευρωπαϊκή Ένωση να βαφτίζει Πράσινη Μετάβαση το ντιλ για πράσινες μπίζνες της κ. Φον ντε Λάεν και την χώρα μας να επιμένει και να ξαναζεσταίνει κιόλας, συζητήσεις για εξορύξεις υδρογονανθράκων, τα πράγματα κάθε άλλο παρά ευνοϊκά είναι για μια πραγματική Πράσινη Μετάβαση.

Μια Πράσινη Μετάβαση την οποία δεν θα κληθούν να πληρώσουν για άλλη μια φορά οι φτωχότεροι, την ώρα που οι παγκόσμιες, ευρωπαϊκές και εγχώριες ελίτ θα τους κουνούν το δάχτυλο για έλλειψη “ατομικής ευθύνης”.

Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, με το μνημονιακό τόξο σύσσωμο να αποδέχεται καφέ και μαύρες πολιτικές, όπως οι εξορύξεις υδρογονανθράκων, οι αγωγοί φυσικού αερίου και οι ανεμογεννήτριες στις κορυφές των βουνών μας, ο αγώνας του ΜέΡΑ25, του DiEM25 πανευρωπαϊκά με την δική μας πραγματική Νέα Πράσινη Συμφωνία και της Προοδευτικής Διεθνούς, μαζί με τα κινήματα και την κοινωνία, είναι αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε και πρέπει να ενταθεί, γιατί ο πλανήτης και οι επόμενες γενιές δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο