Μ. Κριθαρίδης: Η αντιπυρική προστασία χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό, οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό, όχι ευχές

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Ιούν, 2022

Στο ίδιο τραγικό έργο θεατές είμαστε δυστυχώς για μία ακόμη χρονιά, πριν καλά-καλά αρχίσει κιόλας το καλοκαίρι, με πυρκαγιές να καταστρέφουν περιουσίες και σπίτια, ακόμα και μέσα στην πρωτεύουσα.

Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Στυλιανίδης, μαζί φυσικά με τα μέσα της λίστας Πέτσα, ήδη βρήκαν το γνωστό πια αφήγημα περί “κλιματικής αλλαγής”, περί “ακραίων καιρικών συνθηκών”, ή ακόμα και του “ανάγλυφου” των φλεγόμενων περιοχών.

Η κλιματική κρίση και κατάρρευση είναι γνωστή, δεδομένη, και θα τη βρούμε μπροστά μας στο άμεσο μέλλον-πάντως είναι αστείο να την επικαλείσαι με 33 βαθμούς και 5 μποφόρ. Το μόνο άξιο παρατήρησης είναι το πόσο νωρίς άρχισε το θανάσιμο κοκτέιλ ζέστης και ανέμων.

Τί κάνει όμως η Κυβέρνηση γι’ αυτό πέρα από το να στέλνει περισσότερα περιπολικά και αστυνομικούς για την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς, να “εξοπλίζει” τους πυροσβέστες με πλαστικά ποτιστήρια κήπου, όταν δεν ξυλοφορτώνει όσους/ες εποχικούς πυροσβέστες ζητούν την μονιμοποίηση τους; Τίποτα.

Η αντιπυρική προστασία όμως, χρειάζεται μόνιμο ανθρώπινο δυναμικό, οχήματα και εναέρια μέσα και σύγχρονο εξοπλισμό, όχι ευχές. Αντί λοιπόν για δικαιολογίες από το “άριστο” επιτελικό κράτος της Μητσοτάκης Α.Ε. που στην πρώτη πυρκαγιά, στον πρώτο χιονιά ή στην πρώτη πλημμύρα ξεδιπλώνει όλο το εύρος της “αριστείας” του, χρειάζεται εδώ και τώρα μια πραγματική ενίσχυση της πυροπροστασίας, που αποψιλώθηκε όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο